Caleb Ewan, de te kloppen man op de Driedaagse Brugge-De Panne

Sport | Zoals gewoonlijk kent de Driedaagse Brugge-De Panne, de laatste individuele wedstrijd van de UCI WorldTour, een sterk deelnemersveld. Woensdag 21 oktober wordt de laatste kans voor de sprinters om te schitteren en die zal Caleb Ewan zeker niet laten schieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie volgt de Nederlander Dylan Groenewegen op als winnaar van de Driedaagse Brugge-De Panne? De Australiër Caleb Ewan, tweevoudig etappewinnaar in de recentste Tour de France, is in elk geval favoriet. Maar dan zal hij het moeten halen van enkele te duchten tegenstanders die er ook alles aan zullen doen om de finish spannend te maken.
 
De start van de eendagskoers vindt plaats op ’t Zand in Brugge en dus niet meer op de Grote Markt. De eindmeet ligt nog steeds in De Panne, maar dan in de Veurnestraat en niet meer in de Zeelaan. De aanpassingen waren volgens de organisatie nodig om in het kader van het coronavirus de toestroom van toeschouwers onder controle te houden.
 
Tim Merlier, de kans van de Belgen?
 
De Noor Alexander Kristoff, die in 2015 won en in 2017 op de derde plaats eindigde, weet wat hij moet doen om de laatste individuele race van de UCI WorldTour te beheersen. Ook Nacer Bouhanni en de Belg Tim Merlier, die recent nog de sprint won in de Brussels Cycling Classic, mogen we bij de favorieten rekenen.
 
De regen en de wind van de polders zijn misschien wel een kolfje naar de hand van renners als Jasper Stuyven, John Degenkolb, Mike Teunissen of Mads Pedersen. Die laatste liet in de BinckBank Tour en Gent-Wevelgem nog met verve zien dat hij in topvorm verkeert. Zuiver klassieke renners als Yves Lampaert en Oliver Naesen kunnen ook wel eens een duit in het zakje doen. Ter opfrissing: de laatste Belgische overwinning was voor Philippe Gilbert in 2017.
 
Volg de Driedaagse Brugge-De Panne op woensdag 21 oktober op Eén vanaf 14u15.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top