Gerty Christoffels, oud-presentatrice bij openbare omroep en VTM, overleden

Oud-televisiepresentatrice Gerty Christoffels is maandag op 62-jarige leeftijd overleden. Dat is bevestigd door verschillende bronnen. Ze leed al enkele jaren aan longkanker. De presentatrice was vooral bekend van de programma’s ‘Boeketje Vlaanderen’ en ‘De Drie Wijzen’.

Christoffels begon haar carrière in 1984 bij de toenmalige BRT. Ze presenteerde er het programma ‘Boeketje Vlaanderen’, een voorloper van ‘Vlaanderen Vakantieland’. Van 1989 tot 1991 presenteerde ze het reportageprogramma ‘Het ei van Christoffels’ en nadien was ze vijf jaar lang het gezicht van ‘Personal Upgrade’, waarvoor ze onder andere Bill Gates interviewde. Als vast panellid in tien seizoenen van ‘De Drie Wijzen’ naast Walter Grootaers en Jacques Vermeire verwierf ze haar grootste bekendheid.
 
Daarna verliet de presentatrice de BRT voor VTM, waar ze in het panel van ‘Wie van de drie?’ zetelde, om later de presentatie over te nemen van Mimi Smith. Voor VTM maakte ze ook de programma’s ‘Gerty’, ‘De Surprise Show’, en ‘Huiszoeking’. Later presenteerde ze nog de programma’s ‘Rijker dan je denkt’ samen met Francesca Vanthielen, ‘Trouw met mij’ over huwelijksaanzoeken en ‘Groene Vingers’, dat ze overnam van Mark Demesmaeker. Dat deed ze tot 2006, toen haar contract met VTM controversiëel werd stopgezet.

Aangeslagen reacties
 
Christoffels startte haar eigen communicatiebedrijf op en begon lessen mediatraining te geven, maar verdween nog niet helemaal van het scherm. Ze verscheen vaak in programma’s als ‘De Laatste Show’ en ‘De Pappenheimers’ en kreeg een rubriek in ‘1000 zonnen’. In 2017 keerde ze nog een keer terug naar het scherm voor een speciale aflevering van "De Drie Wijzen" ten voordele van "Kom op tegen Kanker". Een jaar later werd bij haar longkanker vastgesteld.
 
Christoffels overleed maandag op 62-jarige leeftijd aan die ziekte. "Door programma's als 'Boeketje Vlaanderen' en 'Het Ei van Christoffels' en als panellid bij 'De Drie Wijzen' is ze voor altijd verbonden met de openbare omroep. Onze gedachten gaan uit naar haar familie, vrienden en collega's", reageert de VRT op het overlijden.
 
Ook bij DPG Media wordt aangeslagen gereageerd. "Van bij hun huwelijksaanzoek in 'Trouw Met Mij' tot mensen verrassen in 'De Surprise Show' of niet zo lang geleden in 'Hoe Zal Ik Het Zeggen?': meer dan 10 jaar lang heeft Gerty de dag van heel wat Vlamingen gekleurd. We denken met veel warmte terug aan haar grote glimlach, haar unieke talent en de hartverwarmende programma's die ze bij VTM heeft gemaakt."

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?