De Croky Cup biedt teams en spelers de gelegenheid om ook eens tegen ploegen te spelen waar ze normaliter in competitieverband niet tegen spelen. Voor sommige voetballers biedt het ook een kans om nog eens op bezoek te gaan bij de ploeg waar het voor hen allemaal begon of waar ze hun eerste stappen als profvoetballer konden zetten.
De loting voor de 1/16 finales leverde voor vijf huidige 1B-spelers een mooie kans om nog eens te spelen tegen de ploeg waar ze hun eerste stappen in het profvoetbal konden zetten. Drie van die vijf spelen niet geheel onverwacht bij RFC Seraing; dat straks grote buur Standard Luik ontvangt. Met Francesco D'Onofrio (tot 2011), Leroy Labylle (tot 2012) en Olivier Werner (tot 2005) zit er een trio in de kern dat haar jonge jaren sleet op Sclessin. Zij zullen ongetwijfeld extra gemotiveerd zijn, aangezien geen een van die drie uiteindelijk echt een kans heeft gekregen bij de Rouches.

Wie in zijn jongere jaren wél een kans kreeg bij de club die hij straks bekampt in de 1/16 finales van de Croky Cup, is Glenn Claes. De middenvelder van RWDM mag in december terug naar de heimat in Mechelen. Claes ging als tiener van Lierse naar KVM en brak daar wél helemaal door. De Lierenaar speelde uiteindelijk tussen 2013 en 2018 meer dan 100 duels voor Malinwa om dan via een huurperiode bij Lommel en een niet zo toffe periode bij Virton bij RWDM te belanden.

En tenslotte krijgt ook Guillaume François (Union SG) straks de kans om te tonen wat hij allemaal kan tegen de club waar het allemaal begon. De flankverdediger stootte van de jeugd van Excelsior Moeskroen door naar het eerste elftal (2008) en speelde in twee seizoenen 24 duels voor Les Hurlus.