Oostende en het WK veldrijden bedreigd door het virus?

Sport |
Op 30 en 31 januari van volgend jaar zijn de wereldkampioenschappen veldrijden gepland in Oostende. Zullen die kunnen plaatsvinden? Het blijft onzeker of het evenement zal kunnen doorgaan in de omstandigheden waarin ons land zich momenteel bevindt.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

In Oostende rijst de vraag of het wel nog zin heeft om een dergelijk evenement te organiseren met de coronamaatregelen die momenteel gelden en met de mogelijkheid dat de wedstrijden moeten doorgaan zonder publiek.
 
Zondag wordt er overleg gepleegd tussen de organisatoren van het WK, de internationale wielerunie UCI en Vlaams minister van Sport Ben Weyts. "We blijven er voorlopig van uitgaan dat er een WK plaatsvindt op 30 en 31 januari 2021", zo verklaarde Peter Van den Abeele, Deputy Sports Director/Head of Off-Road bij de UCI in Het Laatste Nieuws. Na de annulering van bijna de helft van de Wereldbekerwedstrijden van deze winter vragen alle veldrijders en de liefhebbers van de cross zich wel af of er deze winter in de koningin der badsteden zal gestreden worden om de wereldboogtruien.
 
Welke beperkingen zullen er immers op dat moment gelden in de stad en het land? Hoe kan het evenement rendabel worden? Is het niet verstandiger om het WK uit te stellen naar november-december 2021, zoals al enige tijd wordt geopperd?
 
De organisatoren benadrukken dat het al dan niet organiseren van het WK niets te maken heeft met geld: het hele budget is verzekerd door de stad Oostende, de provincie West-Vlaanderen en de Nationale Loterij.
 
Voor Jos Smet, algemeen directeur van de Belgische wielerbond Belgian Cycling, gaat het vooral om de gezondheid en de veiligheid. Hoe kan worden gegarandeerd dat er geen massa mensen komt opdagen, zelfs buiten de Wellingtonbaan waar het grootste deel van het parcours is getrokken? Het parcours loopt immers ook deels op het strand dat via een brug over de Koningin Astridlaan met de hippodroom verbonden wordt.
 
Op het parcours dat al het decor vormde van het Belgische kampioenschappen in 2017 en dat vlak bij de stadskern gelegen is, wordt het haast onmogelijk om alle kijklustigen te weren of social distancing te laten naleven.
 
Zondag, tijdens de Ronde van Vlaanderen, wordt een beslissing verwacht...
 
(Bron: Het Laatste Nieuws)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top