Topserie Years and Years komt naar BBC First

Series | De miniserie ‘Years and Years’ is vanaf 15 oktober elke donderdag te zien op BBC First, beschikbaar in de optie Family. De zesdelige reeks volgt een Britse familie gedurende vijftien woelige jaren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De zes afleveringen tellende serie is van de hand van Russell T. Davies, die ook de revival van BBC’s ‘Doctor Who’ bedacht. Deze keer brengt hij geen sciencefiction, maar wel een dramareeks over de familie Lyons, die over een tijdspanne van vijftien jaar overeind probeert te blijven in een periode van politieke, economische en technologische onzekerheid. Davies verklaarde dat hij al bijna twintig jaar aan de serie werkte toen het project in 2018 werd opgepikt door de BBC en HBO.
 
De reeks werd met open armen ontvangen toen die vorig jaar voor het eerst op de buis kwam. Op de Critic’s Choice Awards sleepte de miniserie drie nominaties in de wacht en zowel de recensies als de respons van het publiek waren lovend. Meer dan vier miljoen Britten zaten bij de eerste aflevering aan hun televisietoestel gekluisterd.

Politiek vs. warmte
 
Wat daar ongetwijfeld voor iets tussen zit, is de cast. Davies gaf de hoofdrollen aan enkele van de beste en meest beloftevolle acteurs van Groot-Brittannië. Denk maar aan de dubbele Oscarwinnares Emma Thompson, die een nieuwbakken politicus portretteert die met haar controversiële meningen de natie verdeelt. Ook Rory Kinnear en Russell Tovey zijn geen onbekende gezichten voor fans van ‘Black Mirror’ en ‘Doctor Who’. Ruth Madeley, een actrice die geboren werd met een open rug, speelt de rol van een alleenstaande moeder met dezelfde geboorteafwijking.
 
De serie houdt de maatschappij een spiegel voor en speculeert over de toekomst van de wereld na Brexit, Trump en de Russische inval in Oekraïne. Door te tonen hoe de toekomst er wel eens zou kunnen uitzien, wil Davies mensen aansporen om het heden te veranderen. Maar denk niet dat dit een prekerige en droge reeks is, want naast de politieke commentaren valt er ook heel wat warmte en humor te bespeuren.
 
Kijk donderdag 15 oktober om 21 uur naar ‘Years and Years’ op BBC First, beschikbaar in het Family-pakket van Proximus.



Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top