TMGL STEP 5: Gwen slaat de concurrentie knock-out en verovert de eerste plaats

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Gameward-speler wint zijn tweede opeenvolgende etappe en is aanstaande zondag de te kloppen man in de laatste ronde van het reguliere seizoen van de Trackmania Grand League.

© Nadeo

In deze vijfde etappe lag onze focus minder op de top van het klassement en meer op de actie rondom de achtste plaats, een essentiële plek die moet worden bereikt met het oog op kwalificatie voor de play-offs. De druk lag op de schouders van regerend kampioen Kappa (Veloce). Na een vooralsnog teleurstellend toernooi had hij in de voorlaatste ronde een goed resultaat nodig om wat ademruimte in het klassement te krijgen. De Tsjechische piloot had dat goed begrepen en eindigde als derde in deze etappe met 43 punten, waardoor hij naar de zesde plaats in het algemeen klassement opschuift. Hoewel zijn niveau op de eerste vier maps verre van schitterend was, zette hij een degelijke prestatie neer op de twee laatste maps, met winst op de allerlaatste.

Wat de goede resultaten en positieve gevolgen betreft, wijzen we ook op de prestaties van de Pool Evon (Team Secret), tweede in de etappe. Hij neemt momenteel de negende plaats in na een goede regelmaat en 46 verzamelde punten. Aan de andere kant bleef de Fransman Aurel gedesillusioneerd achter ondanks een over het algemeen solide etappe. Eén enkele fout op de vijfde map was genoeg om de punten van de Gaming Privé-speler te zien wegvliegen. Zijn kansen op een play-offticket worden steeds kleiner.

Deze vijfde etappe lachte ook de koplopers van het kampioenschap niet toe, met uitzondering van Gwen. Het werd een teleurstellende etappe voor CarlJr, nu tweede in het algemene klassement. De Canadees had moeite om zijn ritme te vinden, ondanks een goede start met een tweede plaats op de eerste map. Papou (Gamers Origin) deed nauwelijks beter met slechts 12 extra punten achter zijn naam. Nummer vier in het klassement, de Brit Pac, verzamelde in deze vijfde etappe zelfs geen enkel punt.

Aan Belgische zijde staat Scrapie nu op de elfde plaats met vijf extra punten. Er moet al een wonder gebeuren om onze landgenoot in de play-offs aan het werk te zien.

Hoewel de top vijf vast lijkt te liggen, zal de strijd om de achtste plaats ongetwijfeld nog spannend worden. Met slechts 19 punten achterstand op Spam (Alliance) blijft Evon meer dan ooit in de race voor de kwalificatie. Wie van de twee zal de eindfase halen? Of loopt een derde hond weg met het ticket? Antwoord komende zondag om 20u.

Copyright afbeelding: Nadeo

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top