Nieuw in het Family-pakket: Investigation Discovery Chaos in Court

Films | Wat speelt er zich af achter de muren van de rechtszaal wanneer mensenlevens soms letterlijk op het spel staan? Dat is waar 'Chaos in Court', de nieuwe reeks op Investigation Discovery, vanaf donderdag 5 november om 21u op inzoomt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijspraak of veroordeling, vaak vormt een simpele beslissing het verschil tussen een leven achter de tralies of een kans op eerherstel. De nieuwe Investigation Discovery-reeks 'Chaos in Court' zoomt in op de soms emotionele situaties die zich afspelen achter de muren van de rechtszaal. Van verdachten die geen greintje respect kunnen opbrengen voor hun slachtoffers en de rechter tot burgelijke partijen die met de verdachte op de vuist gaan, 'Chaos in Court' belicht deze emotionele climaxen aan de hand van ooggetuigenissen van rechters, advocaten en andere aanwezigen.

In de reeks passeren twee ophefmakende zaken de revue. Zo is er de zaak tegen Larry Nasser. De voormalige coach van het Amerikaanse nationale gymnastiekteam zou doorheen zijn carrière liefst 250 meisjes hebben betast, waaronder meervoudig olympisch kampioene Simone Biles. Eén van de vaders van de slachtoffers probeert in de rechtszaal zijn gelijk te halen. En dan is er ook nog Brian Earl Taylor, die er niets beters op vindt dan tijdens zijn pleidooi een eigen versie van Adeles single 'Sorry' te berde te brengen. Zijn verontschuldigingen tegenover het slachtoffer, zijn moeder en de rechter konden rekenen op 1,6 miljoen views en werden zelfs door Snoop Dogg gedeeld, maar leverden de man alvast geen clementie op.

'Chaos in Court' is vanaf donderdag 5 november om 21u te bekijken op Investigation Discovery (kanaal 76), beschikbaar in het Family-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top