Wegens blessureleed kon Eden Hazard niet aantreden tegen Engeland. Roberto Martinez ondernam verschillende pogingen, maar vond geen echte oplossing toen de Belgen het moeilijk kregen. Hoe moet de bondscoach hem vervangen?
Eden Hazard vervangen is onmogelijk. De flankaanvaller van Real Madrid is op zijn positie één van de beste spelers ter wereld en België heeft geen speler van een gelijkaardig niveau om zijn plaats in te nemen. Hazard sukkelt met een spierblessure aan zijn rechterbeen en daardoor maakt hij geen deel uit van de selectie.

Kevin De Bruyne kan het niet alleen

Roberto Martinez vond tot op heden nog niet de juiste formule om de afwezigheid van Hazard op te lossen. Door het ontbreken van Eden Hazard en ook Dries Mertens (in quarantaine) moesten de Belgen op aanvallend vlak vooral teren op de ideeën van Kevin De Bruyne. De strateeg van Manchester City zakte vaak terug om de bal op te eisen, maar hij leed meer balverlies dan we van hem gewend zijn. Nam hij te veel hooi op zijn vork?

Een dag voor de wedstrijd tegen Engeland waarschuwde De Bruyne al: "Ik kan de rol van Eden én Dries niet overnemen, plus mijn taken ook nog eens uitvoeren. " De voormalige speler van Racing Genk schitterde niet en dat lag mogelijk ook aan zijn fysieke paraatheid. Hij trok al stevig van leer vanwege het veel te drukke programma dat meer blessures zal opleveren. Mentaal wegen de vele wedstrijden ook door en als België niet op zijn twee beste spelers in topvorm kan rekenen, dan hebben de Rode Duivels het moeilijk tegen grote landen.

Carrasco, een goede oplossing?

Om Romelu Lukaku - één van de enige Belgen op niveau tegen Engeland - de nodige aanvoer te geven, kreeg Yannick Carrasco de plaats van Eden Hazard toegewezen. De flankspeler van Atlético Madrid begon goed en een doelpunt van hem werd afgekeurd wegens buitenspel. Hij verdween gaandeweg steeds meer uit beeld en miste nog een enorme kans op aangeven van De Bruyne. Carrasco is wel weer op de weg terug na zijn terugkeer naar Europa, maar hij moet nog meer brengen om een basisplaats te claimen.

De jonge invallers Jérémy Doku en Yari Verschaeren konden zich tijdens hun invalbeurt ook niet doorzetten. De twee talenten moeten nog veel boterhammen eten om het verdedigers van internationaal niveau moeilijk te maken. Leandro Trossard kan misschien een oplossing zijn en Roberto Martinez kan tijdens een match eens van systeem veranderen. Misschien heeft Michy Batshuayi de sleutel in handen?

Volg de wedstrijd tussen IJsland en België aanstaande woensdag vanaf 20u25 uur op VTM.