Ook RFC Seraing betreedt de wereld van esports

Door Proximus

Deel dit nieuws

De club kondigde vandaag een partnerschap met Team Apero aan. Een content creator en twee spelers zouden hun schouders zetten onder een project rond FIFA 21.

Veel Belgische profclubs waagden zich reeds aan een avontuur in esports. De eerste twee waren Standard en RSC Anderlecht en andere teams, waaronder Sporting Charleroi, volgden.

Vandaag stapt een club uit 1B (Proximus Pro League) de wereld van esports binnen. RFC Seraing stelde namelijk zojuist zijn nieuwe FIFA 21-project voor, in samenwerking met Team Apero.

Team Apero is de esportstak van FUT with Apero, de referentiesite in België wat betreft nieuws over de voetbalsimulatiegame FIFA.

Copyright afbeelding: RFC Seraing

Dankzij deze samenwerking geeft RFC Seraing een sterk signaal af omtrent zijn intenties op het gebied van esports, vooral gelet op zijn nieuwe vertegenwoordigers. Xavier Izzi, de oprichter van FUT with Apero, wordt content creator. Florent “Nevinho” Genaro Rouvroy, die deelnam aan de selecties van de eDevils, en Kevin “Dns” Lenglet, die overkomt van KV Oostende en die de club vertegenwoordigde in de laatste twee edities van de Proximus ePro League, zijn de nieuwe spelers.

We zullen ongetwijfeld van hen horen naarmate het seizoen vordert.

Copyright afbeelding: RFC Seraing

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top