Van Aert versus van der Poel, wie trekt Vlaanderens Mooiste naar zich toe?

Sport | Op zondag 18 oktober staat met de Ronde van Vlaanderen het laatste wielermonument van het atypische wielerseizoen op de agenda. Na hun verbeten duel op en naast de fiets in Gent-Wevelgem zullen zowel Wout van Aert als Mathieu van der Poel erop gebrand zijn te antwoorden met een glansprestatie. Indien de kemphanen elkaar andermaal in de vernieling rijden, staan er outsiders genoeg klaar om met de overwinning aan de haal te gaan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het atypische, ingekorte wielerseizoen loopt stilaan op zijn laatste benen. Maar voor de wielrenners even mogen uitblazen, volgt zondag met de 104de editie van de Ronde van Vlaanderen nog een wedstrijd die iedere coureur op zijn palmares wil bijschrijven. Voor velen ook de laatste kans om een overwinning mee te grissen, zeker nu Parijs-Roubaix dit jaar niet verreden zal worden.

Voor het eerst sinds mensenheugnis wordt Vlaanderens Mooiste bovendien in de herfst afgewerkt en niet in de lente. Benieuwd of deze andere weersomstandigheden ook voor een ander koersverloop zullen zorgen.

Duel van Aert - van der Poel op het scherpst van de snee

Na zijn indrukwekkend seizoen is het zonneklaar dat Wout van Aert (Jumbo-Visma) zondag andermaal als topfavoriet aan de start zal verschijnen. Aan zijn reeksje van Strade Bianche, Milaan-Sanremo, twee Tourzeges en twee zilveren plakken op het WK zal hij maar al te graag Vlaanderens Mooiste als kers op de taart toevoegen.

Zijn grootste concurrent luistert waarschijnlijk opnieuw naar de naam Mathieu van der Poel (Alpecin-Felix). De Nederlandse kampioen kende een onzichtbaar seizoensbegin, maar komt na een etappezege in Tirreno-Adriatico en een fameus nummer in de BinckBank Tour net op tijd boven water. Afgelopen zondag in Gent-Wevelgem was hij na van Aert misschien wel de sterkste renner in koers. Al reden beide kemphanen vooral elkaar in de vernieling, wat achteraf tot een verbaal steekspel leidde. Van Aert beschuldigde de Nederlander ervan louter op zijn wiel te rijden, terwijl van der Poel die uitleg dan weer als "laag" omschreef. Benieuwd wie zondag met de benen zal antwoorden.

Outsiders bij de vleet

Indien beide kemphanen elkaar wederom het wit uit de ogen kijken, staan er ettelijke outsiders klaar om van het kleinste moment van twijfel te profiteren. Wereldkampioen Julian Alaphilippe, die met van Aert dit seizoen al ettelijke robbertjes uitvocht, debuteert dan wel in de Ronde, maar met een ervaren Deceunick-Quickstepteam in steun, mag hij toch hoge ambities koesteren. Bovendien kunnen de troepen van Patrick Lefevere ook uitpakken met hun sterkte in de breedte, met naast Alaphilippe onder meer Yves Lampaert, Zdenek Stybar, Kasper Asgreen en Florian Sénéchal.

Daarnaast is het ook uitkijken naar wat de winnaar van Gent-Wevelgem Mads Pedersen en de winnaar van de Omloop Jasper Stuyven (beiden Trek-Segrafredo) vermogen, net als het Education First-koppeltje Alberto Bettiol (de uittredende winnaar) en Sep Vanmarcke. Voor wie zijn geld echter wil inzetten op een dark horse, tippen we alvast de naam van Søren Kragh Andersen, die in de Tour en recent nog in de Binck Bank Tour zijn hoogvorm etaleerde.

Volg de Ronde van Vlaanderen op zondag 18 oktober vanaf 13u30 de hele dag lang op Sporza op Eén.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top