Bergen wil zijn tweede plaats bevestigen

Sport | Als uittredend vicekampioen willen de Henegouwers van Belfius Mons-Hainaut opnieuw een sterk seizoen neerzetten. En waarom dit jaar niet eens de Oostendse hegemonie doorbreken?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wegens corona werd het vorige seizoen in de Euromillions Basket League reeds op 14 maart, negen speeldagen voor het einde van de reguliere competitie, stopgezet. Filou Oostende werd voor een negende opeenvolgende keer tot landskampioen gekroond, terwijl Belfius Bergen de tweede podiumstek mocht opeisen.

Dit seizoen wordt het format van vorig jaar gewoon behouden, wat betekent dat de competitie aanvangt met twee poules van telkens vijf teams. Daarna nemen alle tien basketploegen het nog twee maal tegen elkaar op. In zijn poule treft Bergen Crelan Okapi Aalstar, VOO Liège, Hubo Limburg United en Stella Artois Leuven Bears.

Bergen mikt op Champions League-ticket

Zonder noemenswaardige voorbereiding nam Belfius Mons-Hainaut deel aan een kwalificatietoernooi voor de Champions League. Na de Polen van Anwil Wloclawek te hebben afgetroefd, beten de Henegouwers tegen de Denen van Bakken Bears Aarhus in het zand. Een domper van formaat voor Bergen dat had gehoopt Oostende te vervoegen in de poulefase van de Champions League.

En dus rest er Bergen niets anders dan zich even succesvol te tonen als vorig seizoen in de Euromillions Basketball League. Oostende achter zich houden wordt aartsmoeilijk (in de voorbereiding wonnen de Zeekapiteins nog met 96-60), maar de tweede plaats zou toch het doel moeten zijn. Samen met de Antwerp Giants, waartegen Bergen in de voorbereiding 70-70 gelijk speelde, zijn de Henegouwers de outsiders voor de titel.

Steeds opnieuw vernieuwen

Gezien de goeie resultaten had Bergen niet echt veel reden om zijn team overhoop te halen. Met Lennard Freeman zagen de Henegouwers wel hun sterspeler vertrekken. Vijf nieuwe namen maakten op hun beurt dan weer hun opwachting: de Belgen Romain Bronchart en Igor Mintogo, de Bosniër Ajdin Penava en de Amerikanen Jabril Durham en Skylar Spencer.

Aan coach Vedran Bosnic om de nieuwe namen in te passen en voort te borduren op de successen van vorig seizoen. Na zes maanden zonder competitie zal het in de eerste plaats vooral zaak zijn om de automatismen te hervinden.

Volg de Euromillions Basketball League het hele seizoen lang op Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top