Club Brugge start met veel ambitie, Cavani keert terug naar Parijs

Sport | De Champions League gaat weer van start. Op dinsdag 20 oktober staan er heel wat interessante wedstrijden op het programma en voetbalminnend België kijkt vooral uit naar Zenit Sint-Petersburg-Club Brugge. Proximus Pickx blikt vooruit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge opent om 18u55 het kampioenenbal als eerste met een partij in Rusland. Voor Blauw-Zwart is dat meteen een zeer belangrijke wedstrijd, want Club wil het voorbeeld van Anderlecht en AA Gent volgen en overwinteren in de Champions League.

Vorig jaar deden de Bruggelingen het goed, maar was er een gebrek aan efficiëntie. Er kwam geen nieuwe topspits, maar het is hoopgevend dat Michael Krmencik dit seizoen eindelijk begon te scoren in België. Zenit is een ploeg die echter niet mag onderschat worden. Met Wendel (Sporting CP, 20 miljoen euro) en Dejan Lovren (Liverpool, 12 miljoen euro) wist het twee toptransfers af te ronden.

Doku en Chadli

Naast Club Brugge komen er nog andere Belgen in actie. In de groep van Club Brugge vinden we het zeer Belgisch getinte Borussia Dortmund terug. Met Axel Witsel, Thorgan Hazard en Thomas Meunier zijn er drie Belgen van de partij en zij moeten naar Lazio, waar met Silvio Proto nog een Belg onder contract staat. De doelman is echter nog maanden out met een armblessure en zit niet in de Champions League-selectie.

Nacer Chadli trekt met Basaksehir naar RB Leipzig. De Rode Duivel is wel nog niet topfit en de kans is klein dat hij aan de aftrap zal verschijnen. Jérémy Doku mag wel hopen op een basisplaats bij Stade Rennes. De jonge Rode Duivel neemt het met de Franse club op tegen Krasnodar en wil meteen openen met de drie punten.

Cavani terug naar Parijs

topaffiche is Paris Saint-Germain tegen Manchester United. De Parijzenaars willen de nederlaag in de finale wegspoelen met een goede start. De Engelse topclub bleef rustig op de transfermarkt, maar pikte Edinson Cavani wel transfervrij op bij PSG. De Uruguayaanse spits zal zich zeker willen bewijzen tegen zijn ex-team. Bij de Franse topclub speelde de 33-jarige aanvaller 54 wedstrijden in de Champions League en scoorde daarin 30 keer. Bij Man Utd hopen ze alvast op de nodige goals.

Voorts is het ook uitkijken naar de topper Chelsea-Sevilla en willen Juventus (op bezoek bij Dynamo Kiev) en FC Barcelona (thuis tegen Ferençvaros) dit jaar weer een gooi doen naar de eindzege.

De kalender voor de eerste speeldag van de Champions League:

Dinsdag 20/10

UCL Multi Live: vanaf 18u30 op Proximus Sports 1
Zenit Sint-Petersburg - Club Brugge: vanaf 18u45 op Proximus Sports 2 of hier via livestream
Dynamo Kiev - Juventus Turijn: vanaf 18u45 op Proximus Sports 3 of hier via livestream
PSG - Manchester United: vanaf 20u50 op Proximus Sports 2 of hier via livestream
Lazio - Dortmund: vanaf 20u50 op Proximus Sports 3 of hier via livestream
Chelsea - FC Sevilla: vanaf 20u50 op Proximus Sports 4 of hier via livestream
FC Barcelona - Ferencvaros: vanaf 20u50 op Proximus Sports 5 of hier via livestream
Leipzig - Basaksehir: vanaf 20u50 op Proximus Sports 6 of hier via livestream
Rennes - Krasnodarvanaf 20u50 op Proximus Sports 7 of hier via livestream

Volg alles van de Champions League via Proximus Sports (te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx).

Bovendien biedt Proximus Pickx in de app en op het web met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top