SP Ruddervoorde: Alvarado en Aerts op zoek naar punten en … een toekomst

Sport |
Zaterdag is Ruddervoorde het decor voor de tweede manche van de Superprestige. Na winst in de openingswedstrijd in Gieten zullen Toon Aerts en Ceylin del Carmen Alvarado voor bevestiging willen zorgen. Maar niemand weet of het wel zin heeft om vol voor het algemeen klassement te gaan, want in het veldrijden valt ook de ene wedstrijd na de andere weg uit de kalender voor deze winter. 
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Zaterdag wordt de Superprestigecross van Ruddervoorde gereden en dat is op zich al goed nieuws, ook al moeten de veldrijders het zonder de aanmoedigingen van toeschouwers doen. In de huidige context is elke wedstrijd die kan worden gereden een opluchting voor de televisiekijkers en een goede zaak voor de profrenners die stilaan ook een deel van hun inkomsten zien wegvallen.
 
In tegenstelling tot bijvoorbeeld Diegem, waar de cross wordt gereden in een dorpskern, kan de cross van Ruddervoorde plaatsvinden omdat die wordt gereden op een domein dat kan worden afgesloten van het publiek, om zo renners en volgers te kunnen beschermen.
 
Dat er geen publiek is toegelaten, zorgt wel voor een inkomstenverlies van 80.000 à 90.000 euro voor de organisatoren die gelukkig in de voorbije jaren een spaarpot opzij hebben kunnen zetten. "Die spreken we nu aan, omdat we onze renners respecteren", zo vertelde Wim Pyfferoen, voorzitter van het organisatiecomité, bij Het Laatste Nieuws. "We organiseren deze wedstrijd al 35 jaar. Dat gaan we niet stopzetten wegens corona."
 
Sommige waarnemers, zoals Sven Nys, beginnen zich toch zorgen te maken. De Wereldbeker telt nog maar 5 wedstrijden en het Europees en Wereldkampioenschap worden bedreigd. Onder druk van plaatselijke of regionale autoriteiten twijfelen veel organisatoren nog over het al dan niet laten doorgaan van hun wedstrijd. Golazo bevestigt dat Oudenaarde, Niel, Leuven, Kortrijk, Antwerpen, Namen, Loenhout, Bredene, Baal, Hamme, Lille, Eeklo, Brussel en Sint-Niklaas op de kalender blijven staan, maar de schrik voor een reeks annuleringen blijft bestaan.
 
"Oproep aan de lokale besturen om wedstrijd corona proef te mogen organiseren. Geef ons ten minste de kans om te overleven als sport", zo schreef Sven Nys alvast op Twitter.
 
Zaterdag rijden Toon Aerts, Ceylin Alvarado en hun collega's en tegenstanders niet alleen voor de overwinning en hun klassement in de Superprestige. Zij vechten op de fiets ook voor de toekomst van hun sport… 
 
Tweede manche van de Superprestige in Ruddervoorde, zaterdag 24 oktober live te volgen vanaf 13.30 uur op Pickx Live NL en PXS Sports 1.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top