Alles voor een rol: Simoni, Janssens & co gingen ver voor geloofwaardige prestatie

Films | Acteurs en actrices zijn tot veel bereid om een rol aan te nemen. Daar hoort een heuse metamorfose bij. Vraag maar aan Matthias Schoenaerts, die voor ‘Rundskop’ maar liefst 27 kilo bijkwam. Proximus Pickx schetst nog een aantal opvallende voorbeelden, in binnen- en buitenland.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Matteo Simoni

De Limburger was een spierbundel in ‘Callboys’ waarvoor hij enorm veel moest fitnessen. In ‘Patser’ moest hij een heel andere rol invullen. Hij veranderde zijn look. Zijn haar werd afgeschoren, maar Simoni veranderde ook zijn taalgebruik. Hij moest met Marokkaanse tongval spreken en ging daarvoor maanden aan de slag met Nabil Mallat (Yasser in de film) en Said Boumazoughe (Volt) om het juiste accent te leren. Dat was een succes. Simoni moet weldra weer een transformatie ondergaan, want hij kruipt in de huid van Dennis Black Magic, waardoor hij heel wat kilo's moet kwijtspelen. Het leven van een acteur.

Veerle Baetens 

In 2007 verscheen de serie Sara over het lelijke eendje dat in een mooie zwaan veranderde. Veerle Baetens werd op de set telkens onder handen genomen om er ‘lelijk’ uit te zien. Ze kreeg een beugel opgekleefd, er werden puistjes nagemaakt en een ouderwets kapsel en veel te grote grote bril maakten deel uit van haar ‘look’. Een heuse transformatie die haar geen windeieren legde, want de serie werd een groot succes.

Kevin Janssens

Hij is ook niet vies om te experimenteren voor een rol. In ‘D’Ardennen’ speelde hij een echte ‘Johnny’. Met een echte vetkuif en opzij alles afgeschoren, was zijn haarsnit best opvallend. Voor de film ‘de Patrick’ moest hij maar liefst 17 kilo bijkomen. Janssens bewees dat hij een zeer veelzijdige acteur is, die ver wil gaan om zijn personage geloofwaardig over te brengen.

Natalie Portman

Voor ‘Black Swawn’ ging de actrice maar liefst een jaar lang acht uur per dag naar de balletles. Daarnaast moest ze ook een strik dieet volgen, waardoor ze 10 kilo verloor. Al dat harde labeur wierp wel zijn vruchten af, want Portman won een Oscar. Een bewijs dat hard werken loont.

Ryan Gosling

Ryan Gosling speelde in de film ‘Blue Valentine’ de rol van Dean, een man die een hecht gezin vormt met met zijn vrouw Cindy (Michelle Williams) en dochter Frankie (Faith Wladyka). De acteurs lieten niets aan het toeval over en wilden die goede band zo realistisch mogelijk op het scherm brengen. Ze leefden voor de opnamen een volledige maand samen in het huis waarin ook de personages van de film wonen. Dat was een goede zet, want de prent kreeg zeer goede kritieken en tal van nominaties.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top