Opdracht volbracht voor Fnatic, want de kwalificatie voor de kwartfinale van het wereldkampioenschap League of Legends hebben ze op zak. Niet alles verliep perfect en enkele foutjes hebben ook de eerste plaats in de groep gekost, maar nu de eliminatiewedstrijden achter de rug zijn, begint een nieuwe competitie voor het Europese team.

Fnatic is de tweede Europese ploeg die zich wist te plaatsen voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap League of Legends 2020. Goed nieuws ook, want de eerdere twijfels over het niveau van de partners van Rekkles na een lastige zomer, zijn weg. Een beetje dan toch, want de opstelling blijft toch wat onregelmatig presteren. Door het Bo1-format van deze poulefase liggen verrassingen voor elke ploeg op de loer.

Dat werd heel duidelijk tijdens de heenwedstrijden tijdens de wedstrijd tegen LGD. Na een succesvolle opener van de competitie tegen TSM en Gen.G, ging Fnatic onderuit tegen het Chinese team uit hun groep. Nadien konden ze wraak nemen tegen LGD en werd ook TSM nipt opzij gezet. Maar Fnatic kreeg het erg lastig in het begin van de wedstrijd tegen Gen.G en van die klap herstelden ze nooit helemaal. In het vervolg van de competitie wordt het erg belangrijk dat Hylissang en zijn ploeggenoten meteen aandachtig zijn in de eerste minuten van de wedstrijd en om zich niet te laten vangen aan de rotaties.

@Riot Games

We kunnen wel al enkele fijne conclusies trekken na de groepsfases. De botlane bleek meer dan aanwezig in het begin van het tornooi. Hun alter ego’s van bij LGD zullen zeker nog nachtmerries hebben na de terugwedstrijd van zaterdag. Rekkles en zijn ploegmakkers namen van in het begin de wedstrijd in handen met een double kill en door alle summoners spells van de directe tegenstanders te pakken terwijl de eerste wave minions aankwam op de onderste track. De Bulgaarse support leek zijn legendarische flegma teruggevonden te hebben en bepaalde ook vaak het tempo. Zoals we in onze preview van het tornooi al duidelijk maakten, zal Hylissang sterk moeten presteren als Fnatic ver wil geraken in het tornooi. Hij is namelijk de X-factor van deze ploeg.

Ook de rest van het team deed het meer dan behoorlijk in de eerste wedstrijden. Nemesis hield, zonder uitblinken, zich goed staande face-to-face met Bdd, Bwipo lijkt over zijn lastige zomersegment heen en Selfmade was uitmuntend bij het aanvallen van helden zoals Evelynn en Hecarim.

Fnatic lijkt dus klaar voor de tegenstander van de kwartfinale van deze Worlds 2020. Zoals Bwipo zelf aankondigde op Twitter na de verloren wedstrijd tegen Gen.G, zal het team zich in alle ernst voorbereiden voor de rest van de competitie. Wij wachten ondertussen vol ongeduld op de loting om de tegenstander van Fnatic te ontdekken.

Credits beelden: Riot Games