J.K. Rowling weer onder vuur: brokkenparcours wordt steeds groter

Films | J.K. Rowling ligt wéér onder vuur. De 55-jarige Britse schrijfster krijgt kritiek vanwege het onderwerp van haar nieuw boek, ‘Troubled Blood’. Daarin is de vermoedelijke moordenaar een man in vrouwenkleren. Dat is haar niet in dank afgenomen, vooral vanwege haar eerdere uitspraken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er is bijzonder veel ophef omtrent het boek en de LGBT-community is van mening dat Rowling transgenders weer in een slecht daglicht plaatst. Tussen de LGTB-community en de schrijfster komt het wellicht nooit meer goed. Ze hebben namelijk een verleden.

Afgelopen zomer verwees Harry Potter-auteur Rowling via Twitter naar een artikel waarbij gesproken werd over ‘mensen die menstrueren’, en dat deze personen ook ‘gewoon vrouwen’ mochten genoemd worden. Daardoor kreeg ze een discussie met een deel van haar volgers en ze ging volop in het verweer.  "Ik ken en hou van transmensen, maar door het concept sekse te schrappen ontnemen we veel mensen de mogelijkheid om op een betekenisvolle manier te praten over hun leven," zo tweette ze.

Harry Potters-acteurs kritisch

Nadien kreeg ze van heel wat collega’s de nodige kritiek en onder meer Harry Potter-acteur Daniel Radcliffe liet weten dat hij het niet eens was met haar. Emma Watson volgde Radcliffe. 

Door alle ophef kwam de hashtag #RipJKRowling tot stand, waarmee ze het einde van haar carrière aankondigden. Eind 2019 kreeg Rowling nog bakken kritiek nadat ze onderzoekster Maya Forstater steunde. Die werd door haar werkgever ontslagen nadat ze transfobe berichten op Twitter had geplaatst.

Na alle ophef van die twee voorgaande zaken reageerde Rowling voorlopig nog niet op de nieuwe hetze. Misschien geen onverstandig idee…

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top