Rocha helpt RWDM meteen mee aan bekerunicum sinds overname in 2015

Sport | RWDM is er zaterdagavond als eerste 1B-club in geslaagd om de 1/16e finales van de Croky Cup te bereiken. De Brusselaars wonnen met duidelijke 1-8 cijfers op het veld van Rochefort (derde nationale).

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nieuwkomers Bryan Van Den Bogaert en Leonardo Miramar Rocha stonden beiden meteen in de basis en ondanks goed weerwerk van de thuisploeg ontpopte Rocha zich meteen tot man van de match. Na de verlossende 0-1 van Walbrecq scoorde Rocha in amper zeven minuten tijd een loepzuivere hattrick waardoor RWDM met een duidelijke 0-4 tussenstand de rust in kon.

Na de pauze mocht Rocha al vroeg gaan rusten, maar dat weerhield zijn ploegmaats niet om de score nog fel op te drijven. Walbrecq, Senakuku en Lavie (2x) dikten aan tot acht rozen terwijl de thuisploeg tussenin nog wel de eer wat had gered met een tegengoal.

Door deze vlotte zege plaatst RWDM zich voor het eerst sinds de overname in 2015 voor de 1/16e finales van de Beker van België. Daarin nemen ze het al zeker op tegen een JPL-team. De loting voor die 1/16e finales vindt komende maandag (12/10) plaats.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top