Wordt de match tussen onze beloften en Moldavië een wandeling door het park?

Beloften | Het Belgische U21-team is een solide leider in het klassement en maakt steeds meer kans om het EK te winnen als ze dinsdag tegen Moldavië zegevieren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het moet gezegd worden: onze beloftenploeg is na de overwinning afgelopen vrijdag tegen Wales nog nooit zo dicht bij de heilige graal gekomen. De troepen van Jacky Mathijssen moeten nog twee ontmoetingen afwerken alvorens ze hun eerste plaats in Groep I definitief veilig kunnen stellen. Om een mogelijke terugkeer van de Duitse collega's te voorkomen, moeten onze jonge talenten de laatste twee duels - telkens op verplaatsing - winnen.

Zege veiligstellen

Als de U21-ploeg zegezeker wil zijn, zullen ze om te beginnen minstens 3 punten uit de partij tegen Moldavië moeten halen. Bijna een jaar geleden wisten ze dit al klaar te spelen in een heenwedstrijd, maar onze jonge talenten hielden er wel de spanning in door pas in het laatste kwartier de score veilig te stellen. De ploeggenoten van Zinho Vanheusden en Jérémy Doku wonnen uiteindelijk met 4-1. Toch is het ook oppassen geblazen voor hoogmoed, want zoals iedereen weet komt dat voor de val...

Bij een overwinning tegen Moldavië ligt de weg wijd open naar Hongarije en Slovenië. Opgelet: alleen de groepswinnaar en de vijf beste tweedes kwalificeren zich voor de volgende fase van de competitie. Daarin worden de acht landen geselecteerd die van 31 mei tot 6 juni naar het Europees Kampioenschap in Oost-Europa mogen reizen.

Volg Moldavië - België deze dinsdag om 16 uur op Proximus Sports 1, beschikbaar in de All Sports Option van Proximus Pickx.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top