Twitch Rivals: een Belg wint het Rocket League-toernooi

Door Proximus

Deel dit nieuws

Onze landgenoot AztraL behaalde de overwinning met het team dat gevormd werd door Vitality-speler Fairy Peak.

In totaal speelden vier teams, bestaande uit streamers en profs, tegen elkaar in vijf manches. De afsluiter, een grote finale, ging tussen het team van Fairy Peak en het team van Kaydop, zijn teamgenoot bij Vitality. Georganiseerd in BO5 bracht het slot van deze Twitch Rivals Rocket League heel wat spektakel dankzij de verschillende spelmodi die werden aangeboden. Spelers streden tegen elkaar in vier speciale modi die de gebruikelijke gameplay van Psyonix ingrijpend veranderen.

Manche 1: Dropshot Rumble

Dit is de samensmelting van de modi Dropshot en Rumble. De eerste bestaat uit het breken van een ruimte op de grond dankzij een bots en de bal vervolgens in deze zelfde ruimte te duwen om te scoren. Rumble geeft spelers dan weer verschillende willekeurige “krachten”, zoals spiesen om de bal vast te pakken of een tornado-effect.

Manche 2: Snow Day

De winter komt eraan en het voetbal maakt plaats voor hockey in deze modus. De bal wordt vervangen door een puck, die fysisch verschilt ten opzichte van de normale bal.

Manche 3: Heatseeker

De bal gaat automatisch naar de doelen. De snelheid van de bal neemt toe elke keer een speler de bal aanraakt.

Manche 4: Spike Rush

Auto’s hebben spiesen om de bal vast te pakken. Spelers kunnen hun boost niet activeren zolang de spiesen geactiveerd zijn, maar kunnen die op elk moment uitschakelen om te schieten of te passen.

Het Fairy Peak-team won uiteindelijk de BO5 met een eindscore van 4-1 na zeer spannende manches (1-3; 2-1; 5-4; 5-4). Dit toernooi wilde vooral spektakel en plezier geven aan het publiek en de spelers, maar de Twitch Rivals deden ook dienst als opwarming voor de RLCS X Major EU, die op 17 oktober van start gaat.

Copyright afbeelding: Twitch Rivals

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top