Heeft Leandro Trossard de poort van de Rode Duivels definitief opengebeukt?

Rode Duivels | Donderdagavond tegen Ivoorkust mocht Leandro Trossard voor het eerst in de basis starten bij de Rode Duivels, nadat hij amper een maand eerder zijn eerste minuten maakte. Is de 25-jarige creatieve winger daarmee definitief gelanceerd bij de nationale ploeg?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Net iets minder dan twee jaar heeft hij erop moeten wachten, maar in de Nations League-wedstrijd tegen Denemarken op 5 september 2020 mocht Leandro Trossard zijn eerste minuten als Rode Duivel maken. Donderdag, in de oefenpot tegen Ivoorkust (1-1), volgde dan een eerste basisplek, zij het in een jong en experimenteel elftal. Toch maakte de creatieve vleugelspeler vooral in de eerste helft een goeie indruk, met een aantal mooie acties vanop de rechterflank.

Een beloning voor Trossard, die dit seizoen bij zijn Engelse club Brighton & Hove Albion als een komeet uit de startblokken schoot. De Limburger speelde tot nog toe alles bij zijn club en was in vier wedstrijden reeds goed voor een goal, een assist en liefst drie ballen tegen het doelhout tegen Manchester United.

Wissel op de toekomst?

De 25-jarige Limburger was al in zijn kampioenenjaar bij Racing Genk (22 doelpunten en 11 assists in 47 wedstrijden) op de radar van bondscoach Roberto Martinez verschenen. Die gaf de creatieve buitenspeler onder meer een selectiebrief voor de wedstrijden tegen Schotland (september 2018) en Cyprus (maart 2019), maar telkens moest Trossard vanop de bank toekijken.

Na zijn kanonstart in de Premier League heeft hij nu dus ook zijn eerste minuten als Rode Duivel mogen maken. Een ideale timing nu Roberto Martinez volop op zoek is naar opvolgers voor de Gouden Generatie, die stilaan op zijn laatste benen loopt.

EK als hoofddoel

Alleen laat die broodnodige verjonging zich vooral voelen in het defensieve compartiment. Voorin naderen enkel Dries Mertens (33) en Nacer Chadli (31) hun houdbaarheidsdatum, terwijl Romelu Lukaku - als hij niet stopt na het EK 2020 - en Eden Hazard - als hij ooit definitief herstelt van zijn enkelblessure - nog jaren certitudes blijven.

En dus ziet het ernaar uit dat Trossard zal moeten opboksen tegen Yari Verschaeren, Hans Vanaken, Dodi Lukebakio, Jérémy Doku en Alexis Saelemaekers voor een plaatsje bij de 23-koppige EK-selectie volgende zomer. Al zijn Trossards ambities duidelijk: "Ik wil niet het vijfde wiel aan de wagen zijn. Maar als je mij nu vraagt wat ik wil, dan zeg ik: ik wil er absoluut bij zijn op het EK." Zien of Martinez hem, in afwezigheid van de broertjes Hazard en Chadli (geblesseerd) en Dries Mertens (coronagolf bij Napoli) ook speelgelegenheid gunt tegen Engeland.

Volg het duel tussen Engeland en België op zondag 11 oktober vanaf 17u30 live op VTM!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top