Ode aan de vrouwelijke artiesten op 1 Stage Festivals

De zomer van 2020 moest het stellen zonder zijn talrijke muziekfestivals. Gelukkig was er '1 Stage Festivals' als pleister op de wonde om het publiek een aantal concerten en ontdekkingen voor te schotelen. Proximus Pickx blikt terug op de vrouwelijke prestaties die meer dan het bekijken waard zijn.

Yseult

Het is nog niet zo lang geleden dat de Franse artieste haar opwachting maakte in Brussel. En als Yseult grote zalen liet vollopen in haar thuisland, was het bij ons in het intieme kader van de AB Club dat je ze kon ontdekken. Voor wie daar niet bij kon zijn, biedt 1 Stage for Fire is Gold jou de kans om haar in een nog intiemer kader te leren kennen.

Enkel vergezeld door pianist Nino levert ze in de Bloodly Louis een unieke live-ervaring af, met flarden uit haar laatste EP zoals 'Noir' en 'Corps', maar ook ouder werk zoals 'Diego'.

Charlotte Adigéry

Het Gentse indiepopduo Charlotte Adigéry en Boris Zeebroek aka Bolis Pupol hebben de kalmte die regeerde op de ASIAT site helemaal doorbroken met hun levendige concert. Het is nu eenmaal onmogelijk om stil te blijven staan op nummers als 'HIGHLIGHTS' en 'BBC'. Charlotte droeg een paar tweekleurige schoenen voor de gelegenheid, die echter uitgingen zodat ze zich helemaal kon uitleven op het laatste nummer van de avond 'PATÉNIPAT'.

Cyra Gwynth

Ware het niet van haar muzikale carrière had Cyra Gwynth al lang haar hebben en houden bijeen gezocht om zich in Portugal te installeren en er te genieten van de zon. Gelukkig voor ons ging de Belgisch-Filipijnse artieste in op de uitnodiging van Reflektor in Luik, waar ze voor het eerst in haar nog jonge carrière met een band optrad. Ze gaf er een optreden doorspekt van smoothe geluiden en hartkloppingen: 'All Night Long', 'Too Late', 'Therapy', 'Eight', 'Not the One', 'Bad Habit' en 'High'.

Miss Angel

Wat. Een. Podiumprésence. Het is niet voor niets dat Fire is Gold deze Antwerpse dame vorig jaar liet opdraven om het podium in vuur en vlam te steken. Ook voor Couleur Café stelt ze niet teleur, dat is het minste wat we kunnen zeggen. Samen met Black Mamba en haar twee dansers Elya en Ines brengt ze anthems als 'Mami that's my sh*t' en 'Untitled'.

EMY

Met haar stem boordevol soul en teksten waar de melancholie en nostalgie vanaf druipen kan EMY moeiteloos elk publiek in vervoering brengen. De toen 18-jarige zangeres viel al op bij Humo’s Rock Rally in 2018, waar ze de derde plaats wegkaapte. Sindsdien vulde ze haar geluid aan met andere muzikanten. Naar de Kompass Klub nam ze de veelzijdige Brian Bogaert en Sander Huys mee. Toch opende ze haar set met alleen haar stem en haar gitaar met het nummer ‘Unfinished’. Dompel je onder in de verhalen die uit die heerlijk doorwinterde stem komen!

Eefje de Visser

Bitterzoet is het sleutelwoord bij Eefje de Visser, en niet toevallig ook de naam van haar recentste album. Met haar Nederlandse zangerige en eerder lieve stem neemt ze geen genoegen met alledaagse popnummertjes. Veel liever neemt ze haar publiek met donkere, hypnotiserende elektronische ondersteuning mee in een zwoele wereld waar verhalen altijd een melancholische rand hebben. In het Cactus Muziekcentrum bracht ze een selectie uit haar nieuwste album zoals ‘Stilstand’ en de radiohit ‘Zwarte Zon’.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles

Top