Deze bekende koppen hebben een verleden als postbode

Vandaag vieren we de internationale dag van de post. Wist je dat volgende vier beroemdheden de post uitdeelden voordat ze het tot internationale faam schopten?

Steve Carell

Voordat hij zich settelde in Chicago met de droom om acteur te worden, werkte Carell bij een landelijk postkantoor in Massachusetts. “Het was de moeilijkste job die ik ooit heb gehad”, verklaarde de acteur die op weergaloze wijze gestalte gaf aan de sociaal stuntelige manager Michael Scott in ‘The Office’. “Van internet was nog geen sprake, en dus sleurde ik vaak met vuistdikke catalogi.” Carell hield dus geen mooie herinneringen over aan de job, die hij na enkele maanden vaarwel zei, toen het besef kwam dat hij geen fantastische postbode was. Nadat hij een advocatencarrière overwoog, vond hij uiteindelijk toch zijn weg in de filmwereld.

Walt Disney

In 1918 was het brein achter Mickey Mouse, Disneyland en talloze iconische langspeelfilms 16 jaar, en postbode in zijn geboortestad Chicago. Disney werd initieel geweigerd wegens zijn jonge leeftijd, waarop de puber huiswaarts keerde, zich vermomde en schminkte om ouder voor de dag te komen en zo uiteindelijk toch de job kreeg. Na de Eerste Wereldoorlog besloot Disney om voor een carrière als tekenaar in de reclamesector te gaan. Enkele jaren later zou hij de Walt Disney Company oprichten en uitgroeien tot een van de meest vermaarde filmproducenten in de geschiedenis.

John Prine

De muzikale carrière van deze Amerikaanse folklegende begon begin jaren 70. Maar voordat zijn ster begon te rijzen, was hij twee jaar aan de slag als postbode voor de Amerikaanse postdiensten in Chicago. Tijdens zijn dagelijkse ronde bezocht hij rusthuisbewoners die reikhalzend uitkeken naar hun post. Die ervaringen inspireerden hem voor het lied ‘Hello In There’.

Abraham Lincoln

Zelfs de 16e president van de Verenigde Staten heeft post bedeeld in zijn jeugdjaren. Op 24-jarige leeftijd was hij aan de slag als postbode in New Salem. De man die enkele jaren later slavernij afschafte stond bekend als de koerier die persoonlijk post kwam afleveren bij mensen die hun post niet konden ophalen in het postkantoor. Hij hield die job drie jaar vol, tot de sluiting van het kantoor.

Films

Bekijk alles
Top