Twitch Rivals zorgt voor nieuwe afspraak op TrackMania-kalender

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Franse streamer ZeratoR kondigde begin deze week een nieuw toernooi aan, georganiseerd door het streamingplatform Twitch. Op 14 oktober vanaf 19u zal het toernooi vier teams samenbrengen die bestaan uit streamers en professionele spelers uit de game van Nadeo.

Zoals we weten brengt Trackmania een klein maar gepassioneerd en groeiend publiek samen sinds de game voor het eerst door ZeratoR in de schijnwerpers werd gezet. Het spel is populair dankzij de toernooien die de bovengenoemde Franse streamer in het verleden organiseerde op de game. Twitch, blijkbaar bewust van het enthousiasme dat het spel omringt tijdens de competities, sprong op de kar. Het organiseert binnenkort de Twitch Rivals, waar esportsspelers en presentatoren, die bekend zijn bij het Franse publiek, aan zullen deelnemen.

Het format:

Kwalificatiefase: de zestien spelers krijgen vier maps voorgeschoteld, die elk in drie rondes worden afgewerkt. Elke speler scoort punten voor zijn team op basis van zijn positie aan de finish van elke map. De twee beste teams na afloop van de twaalf ronden plaatsen zich voor het vervolg van de competitie.

Play-offfase: De twee beste teams spelen tegen elkaar in een BO5-format. Vanaf deze fase is alleen de eerste plaats belangrijk, omdat het de enige positie is die punten zal opleveren voor de teams.

Het is een weldoordacht format om de kans op spektakel zo groot mogelijk te maken. De individuele prestaties zullen cruciaal worden wanneer de kwalificaties eenmaal voorbij zijn. Voor dit evenement heeft Twitch een totale prijzenpot van 25.000 dollar voorzien.

De teams:

De vier teams zullen elk bestaan uit twee streamers en twee professionele spelers.

  • Team ZeratoR: Kenny, CarlJr, Bren, ZeratoR
  • Team Sardoche: Gwen, Papou, CiremyxX, Sardoche
  • Team TrilluXe: Riolu, Massa, Felixsan92, TrilluXe
  • Team Spammiej: Spam, Pac, SimplyNick, ?
Zerator en zijn Twitch Rivals-team

Op papier presenteren de vier teams met weloverwogen geselecteerde spelers elk sterke argumenten om ons een spektakel te bieden in de wedstrijden. Tussen Time Attack-monsters zoals Riolu of de topspelers van de TMGL zoals Pac, Spam en Massa, zou de eindoverwinning moeten gaan naar het team van Zerator of dat van Sardoche. Het Z-team rekent op de ervaring van CarlJr (Solary), momenteel leider van de Trackmania Grand League, en van Bren (Kameto Corp). Ze zijn allebei gewend aan de druk van grote evenementen. Aan Sardoche-kant zullen we moeten rekenen op de jeugd en het ruwe talent van Gwen (Gameward), die in juli Trackmania Cup-kampioen werd voor het oog van meer dan 100.000 kijkers, en op de zeer solide Papou (Gamers Origin), die tot de wereldtop behoort.

Op 14 oktober kan je de competitie vanaf 19u volgen op de Twitch-zenders van de verschillende uitgenodigde streamers en op de officiële stream!

Copyright afbeelding: Twitch

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top