De Rode Duivels in 2025

Oktober 2025. België heeft zonet de WK-kwalificatie gewonnen. De Rode Duivels gaan hun wereldtitel in de Verenigde Staten en Canada verdedigen. Die wonnen ze vier jaar eerder in Qatar, zoals iedereen zich ongetwijfeld nog herinnert.

Duik mee in de toekomst van ons nationale team en ontdek de 11 basisspelers van de Rode Duivels in het jaar 2025.

Doelman: Thibaut Courtois (33 jaar)

Thibaut Courtois bevestigde al het talent dat bij het begin van zijn carrière aan hem werd toegeschreven en maakte naam als de beste Belgische keeper aller tijden. Zijn verlangen om elke match te spelen, zelfs tegen zwakke teams als Andorra of Gibraltar, leverde hem het caps-record voor de Duivels op. Op zijn 33ste blijft hij een van de beste spelers ter wereld en brengt hij al zijn ervaring en kennis van het spel het team binnen. De coachingcarrière die hem al is beloofd, zal nog even moeten wachten.

Rechtervleugelverdediger: Timothy Castagne (30 jaar)

Tussen de Luxemburgers Thomas Meunier (34) en Timothy Castagne (30) was de strijd voor de rechtse positie de afgelopen jaren intens. Plaats voor jonger bloed nu, maar in geval van nood blijft Meunier in staat om het verschil te maken dankzij de precisie van zijn centrumballen.

Centrale verdediger: Zinho Vanheusden (26 jaar)

Toby Alderweireld is 36 en stond zijn centrale plaats als Belgische verdediger af aan Zinho Vanheusden. Diens talent en spelintelligentie maken van hem de nieuwe baas op dit stuk van het veld.

Centrale verdediger: Sebastiaan Bornauw (26 jaar)

Net als Zinho Vanheusden is Sebastiaan Bornauw in de bloei van zijn leven en laat hij België een defensieve stevigheid zien die vergelijkbaar is met die van Toby Alderweireld en Thomas Vermaelen vroeger. Met deze twee spelers is onze verdediging voor een aantal jaren verzekerd.

Verdediger linksback: Joris Kayembe (30 jaar)

De positie links achter is voor de Belgen historisch gezien een van de moeilijkste om in te vullen. We herinneren ons Jan Vertonghen (38) die lange tijd uitblonk in deze positie, die nochtans niet de zijne was. Joris Kayembe, die in de herfst van 2020 door Roberto Martínez in het spel werd gebracht (een periode die gekenmerkt werd door de coronacrisis, weet je nog), slaagde erin zijn kans te grijpen.

Middenvelder: Youri Tielemans (28 jaar)

De discrete, maar oh zo kostbare Axel Witsel (36 jaar oud) vervangen, was niet gemakkelijk. Maar de overgang was soepel en vandaag is Youri Tielemans een van de sterkhouders van ons nationale team.

Middenvelder: Kevin De Bruyne (34 jaar)

Voor Belgische fans zal het eind van het komende WK 2026 hartverscheurend zijn. Na het laatste grote toernooi van de Gouden Schoen Kevin De Bruyne wordt dan immers een blad in onze voetbalgeschiedenis omgedraaid. Op zijn 34ste, en ook al heeft hij al rode wangen van bij de opwarming, kan hij nog steeds enorm veel betekenen voor de Duivels.

Middenvelder: Eden Hazard (34 jaar)

Eden Hazard heeft nog steeds dezelfde glimlach en hetzelfde verlangen om plezier te beleven op het veld. Hij is net zoals Kevin De Bruyne 34. En hij zal ons volgende zomer voor zijn laatste Duivel-incarnatie een mooi afscheid bieden. Yari Verschaeren (24) is klaar om het over te nemen van de kapitein van de Duivels. Dank je, Eden, dat je ons zo veel hebt laten beleven!

Vleugelspeler: Thorgan Hazard (32 jaar)

Aan de linkerflank brengt Thorgan Hazard ons al zijn ervaring. Hij is weliswaar minder wervelend dan zijn oudere broer, toch maakt hij altijd het verschil, met name dankzij zijn geest die gestaald werd in Duitsland.

Vleugelspeler: Jeremy Doku (23 jaar)

Dankzij Dries Mertens (38) en Nacer Chadli (36) kon België lang tegenstanders op de flanken inhalen en Jeremy Doku heeft die fakkel met brio overgenomen. Op zijn 23ste blijft de voormalige speler van Anderlecht en Rennes ons verbazen.

Aanvaller: Romelu Lukaku (32 jaar)

Als je vandaag ziet wat Romelu Lukaku heeft bereikt tijdens zijn carrière bij de Duivels, dan kun je je nauwelijks voorstellen hoe moeilijk zijn debuut in dit team was. Niets werd hem vergeven. Toen hij voor het eerst het shirt van de Rode Duivels aantrok, was hij nochtans pas 17. Het is ondertussen al 8 jaar geleden dat hij het record brak voor het aantal doelpunten in het nationale team en hij bleef verder scoren!

De coach: Vincent Kompany (39 jaar)

Vincent Kompany is altijd erg vroegrijp geweest. Op zijn 17de deed hij zijn intrede in Anderlecht om een jaar later Rode Duivel te worden. En toen hij zijn spelerscarrière moest opgeven omwille van blessures, werd Vince The Prince al snel coach van Anderlecht. Vandaag is hij 39 en coach van het nationale team.

Rode Duivels

Bekijk alles
Top