Na afloop van de groepsfase slaagde G2 Esports er zoals verwacht in zich te kwalificeren voor het vervolg van de competitie. Het team veroverde de tweede plaats in groep A, die enkele mooie wedstrijden in petto had voor de League of Legends-fans.

Het is officieel: G2 Esports is het eerste Europese team dat zich plaatst voor de kwartfinales van de Worlds 2020. Een grote verrassing kunnen we dat niet noemen. We hebben het namelijk over het Europese team dat de favoriet van zijn regio was voor de grote jaarlijkse mis van Riot! Ondanks enkele zorgen die hen omringden na een matige Summer Split en prestaties die minder waren dan we verwacht hadden, zijn de ninja’s erin geslaagd zich te kwalificeren.

Hoewel ze de groepsfase uitstekend begonnen waren tegen Machi Esports, moest het feest bijna plaats maken voor een nachtmerrie tegen Suning. Na een geforceerde push kwamen de Chinezen op voorsprong, maar ze herhaalden de vergissing van G2 slechts enkele minuten na de eerste fout. De overdreven vertrouwensboost werd afgestraft door de G2’s die de wedstrijd wonnen.

Je zou gedacht hebben dat Suning het enige team was dat de G2’s in de problemen zou brengen, maar Team Liquid bood verrassend sterk weerstand tegen de Europese kampioen. De start van Team Liquid was majestueus en ze stonden hun tegenstanders nooit toe om terug te keren wat betreft gold.

© Yicun Liu voor Riot Games

Op de laatste speeldag gaven de G2’s opnieuw een optreden dat werd bezoedeld door een paar fouten. Ze versloegen echter Team Liquid en Machi Esports zonder al te veel problemen en deelden ondertussen een paar steken uit via de sociale media.

De laatste officiële wedstrijd was er een tegen sterke Suning’s, die hun spel uitrolden in een veel betere opstelling dan die van G2, met een tweede nederlaag voor de Europeanen als gevolg.

Gelijk met Suning, moest G2 een tiebreak afwerken en verloor het zijn tweede wedstrijd van de dag. De Suning-spelers toonden een veel beter spelniveau dan wat ze tot dan hadden laten zien. Het is een team waarover de geruchten al enkele weken de ronde doen. Het Chinese team zou een uitzonderlijk niveau laten zien hebben tijdens de scrims (trainingswedstrijden; nvdr).

Ondertussen schakelden de Europeanen Team Liquid uit, dat op de derde plaats in de groep strandde. G2 eindigde als tweede en zal meer dan waarschijnlijk de titanen van TOP Esports of Damwon Gaming treffen, twee teams die favoriet zijn om de beker dit jaar te winnen. We willen Wunder’s prestaties ook even onder de aandacht brengen. Hij bevestigde zijn status als gerenommeerde toplaner en wordt terecht gevreesd door zijn tegenstanders.

Copyright afbeelding: Riot Games