Uitgelicht: de beste rollen van Britse actrice Emily Blunt

Films |

Zaterdagavond verwent Eén ons met ‘The Adjustment Bureau’, een spannende sci-fi thriller waarin Emily Blunt de show steelt met een zeer gesmaakte acteerprestatie. Maar wist je dat deze Britse actrice meewerkte aan heel wat andere pareltjes uit Hollywood? Een overzicht. 


Door Pickx

Deel dit nieuws

‘The Adjustment Bureau’ (2011)

Politicus David Norris (Matt Damon) ontmoet de aantrekkelijke Elise Sellas (Emily Blunt) nadat hij een politieke nederlaag heeft geleden. De twee kunnen het goed met elkaar vinden en Elise helpt David zelfs een speech te schrijven die zijn politieke carrière een nieuw elan geeft. Ze verliezen elkaar uit het oog totdat ze elkaar enkele jaren later elkaar opnieuw treffen. Pas dan ontdekken ze dat ze doelbewust uit elkaars buurt worden gehouden door een organisatie die luistert naar de naam ‘The Adjustment Bureau’. Samen slaan ze op de vlucht en proberen ze te achterhalen waarom ze elkaar niet mochten ontmoeten.

Bekijk ‘The Adjustment Bureau’ zaterdag om 21u20 op Eén.

 

'A Quiet Place' (2018)

Bloeddorstige buitenaardse wezens hebben de aarde overgenomen en zijn uit om mensen te doden. De wezens zijn stekeblind maar beschikken over een uitstekende gehoorzin waardoor elk geluid dat wordt gemaakt iemands dood kan betekenen. Evelyn (Emily Blunt) en Lee Abbott (John Krasinski) verschuilen zich met hun kinderen op een afgelegen boerderij en overleven door muisstil te blijven. Maar al snel blijkt dat de bloeddorstige monsters hen op het spoor zijn…
 

'Sicario' (2015)

FBI-agente Kate Macer (Emily Blunt) staat bekend om haar idealisme en strijdvaardigheid. Wanneer ze wordt gevraagd zich aan te sluiten bij een FBI-team dat een groot drugskartel moet ontmantelen ontdekt ze dat de methodes van dat team niet zo koosjer zijn. Haar idealisme, plichtsgetrouwheid aan de Amerikaanse wetten en haar geweten wordt hierdoor ernstig op de proef gesteld. Kate zal uiteindelijk een keuze moeten maken: volgt ze wetten van haar team of blijft ze trouw aan haar eigen ideologie.
 

'Edge of Tomorrow' (2014)

De aarde is tot één groot slagveld omgevormd na een buitenaardse invasie. Majoor William Cage (Tom Cruise) weet dat hij op zelfmoordmissie wordt gestuurd wanneer hij geforceerd wordt deel te nemen aan de gevechten. Na vijf minuten wordt hij gedood en wordt hij op onverklaarbare wijze opnieuw wakker op een eerder moment van diezelfde dag. Hij ondergaat dit lot talloze keren maar krijgt gaandeweg ook hulp van de special agent Rita Vrataski (Emily Blunt) die herkent wat hij meemaakt. Dankzij zijn ervaringen begrijpt William Cage steeds beter hoe hij de aliens kan helpen verslaan.
 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top