Finaleweekend voor de Overwatch League 2020

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na een bewogen seizoen voor esport en Overwatch, konden fans opgelucht ademhalen toen eind augustus het finaleweekend werd bevestigd. Het kampioenschap, dat online werd uitgevochten, gaat opnieuw de studio in voor een finaleweekend dat alles in de maak heeft om het seizoen in schoonheid af te sluiten.

Het was geen gemakkelijk seizoen voor het professionele Overwatch-circuit. Door het coronavirus moest Blizzard alle wedstrijd in China annuleren. De Overwatch-community keek nochtans erg uit naar die wedstrijden (de Overwatch League speelt zich af tussen Chinese en Noord-Amerikaanse ploegen, nvdr.). Blizzard had in seizoen 3 nog gesleuteld aan het format van het kampioenschap. De vorige edities vonden nog voornamelijk plaats in de studio van Blizzard in Californië, terwijl elke ploeg dit seizoen minstens twee wedstrijden moest ontvangen.

De Overwatch League moest ook nog afrekenen met dalende kijkcijfers na de switch die Blizzard doorvoerde. De studio koos er namelijk voor om exclusief uit te zenden op YouTube en dus niet meer op Twitch. Dit leek een deel van het publiek toch af te schrikken. En daarbovenop zagen sommige ploegen hun roster nog eens verdwijnen als sneeuw voor de zon. De intrede van nieuwe FPS met sommige Overwatch-codes deden sommige spelers van spel veranderen en overstappen naar, bijvoorbeeld, Valorant. Zo verliet sterspeler Jay “Sinatraa” Woon San Francisco Shock halfweg het seizoen.

We zijn dan ook verrast, maar blij dat de finale van dit weekend met een knaller binnenkomt.

Het format:

Voor de eerste keer sinds de hervorming, nemen de twee beste ploegen van elke regio het tegen elkaar op in een dubbele eliminatieronde. Het eerste team dat drie sets weet te winnen, neemt de overwinning mee naar huis. Ze moeten dan vier zeges halen om de finale te winnen en de prijzenpot van 1,5 miljoen dollar veilig te stellen. De competitie start dus vandaag met de eerste wedstrijden die de verliezers doorsturen naar de loser bracket.

De ploegen:

  • San Francisco Shock (Seed 1 NA)
  • Philadelphia Fusion (Seed 2 NA)
  • Shangaï Dragons (Seed 1 Asie)
  • Seoul Dynasty (Seed 2 Asie)

De Shangaï Dragons domineren langs Aziatische kant en zijn dus topfavoriet. Aan de andere zijde heeft San Francisco Shock een streepje voor op de concurrentie, die wel een pak zwaarder lijkt dan vorig seizoen.

Je kan de wedstrijden en de grote finale op zaterdag 10 oktober om 15u00 volgen op het YouTube-kanaal van Overwatch League.

Copyright afbeelding: Blizzard 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top