Rode Duivels: verdringt Timothy Castagne Thomas Meunier als vaste rechtsback?

UEFA Nations League |

Timothy Castagne is in goede doen. Dat zeggen zijn ploegmakkers, zijn trainer en de krantenkoppen in Engeland na zijn unieke prestaties bij Leicester City. Bovendien kan Castagne profiteren van de vormdip waar onze vaste rechtsback, Thomas Meunier, in verkeert. Dan rest de vraag: moet Meunier vrezen voor zijn plaats bij de Rode Duivels?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vorig seizoen besloot Timothy Castagne de Serie A te verlaten en met zijn valiezen richting de Premier League te trekken. Leicester City trok aan zijn mouw en omdat Castagne in zijn drie seizoenen Italiaans voetbal maar een handvol keren een basisplaats kreeg, ging hij maar al te graag in op de uitnodiging van de ambitieuze Foxes. Hij bedankte het vertrouwen van zijn nieuwe werkgever door in zijn debuutmatch meteen raak te schieten. Alstublief. Nadien liet hij zich opmerken met zijn unieke loopvermogen en tactisch inzicht. Castagnes debuut in de Premier League is indrukwekkend en zijn cijfers zijn dat ook: in vier competitiewedstrijden heeft hij al één doelpunt gemaakt en al twee assists gegeven. Die langverwachte basisplaats bij Leicester City heeft hij meteen te pakken.

De vlotte integratie van Castagne bij Leicester heeft ongetwijfeld te maken met de twee Belgische maatjes die hij er terugvindt: Youri Tielemans en Dennis Praet. Het vrolijke trio presteerde afgelopen wedstrijden op zeer hoog niveau. Leicester kende, mede dankzij hen, een uitstekende competitiestart met 9 op 12, inclusief de geweldige 5-2-overwinning tegen Manchester City op speeldag drie.

Meer concurrentie voor Thomas Meunier...

Met zijn puike start bezorgt Castagne bondscoach Roberto Martinez ongetwijfeld kopzorgen in aanloop naar de Nations League-wedstrijden tegen Engeland (11 oktober) en IJsland (14 oktober). Meunier is al jarenlang onze onbetwiste rechtsback, maar de overstap naar Borussia Dortmund verloopt iets moeilijker dan verwacht. Met al enkele wedstrijden op de teller zijn kenners en supporters nog steeds niet overtuigd of Meunier de leemte kan invullen die zijn voorganger, de Marokkaanse speler Achraf Hakimi, naliet bij zijn vertrek.

Deze onverwachte wending betekent dat Castagne een plaats kan opschuiven in de pikorde en Meunier niet meer incontournable is op de rechterflank. De redenen om voor Castagne te kiezen zijn dan ook legio: Castagne zit in een flow, kan terugkijken op geslaagde passages bij de Rode Duivels en doet het goed in Engeland. Hij kan stilaan een hogere status claimen dan de andere spelers die aan het venster van de nationale ploeg komen kijken. Castagnes flexibiliteit op het veld is bovendien een extra troef waar Martinez van watertandt.

Benieuwd hoe Timothy Castagne het er vanaf zal brengen met de Rode Duivels? Kijk dan zondag naar Engeland - België vanaf 17u30 op VTM en woensdag naar IJsland - België vanaf 20u25 op VTM.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top