De Be.Brussels Midi Station Esports Arena doet zijn intrede

Door Proximus

Deel dit nieuws

Van 1 oktober tot 31 december is in het hart van het Zuidstation in Brussel een ruimte ingericht die gewijd is aan esports en videospelletjes. Op het programma: simulaties, toernooien, prijzen en veel plezier voor de fans van het genre.

Het is in samenwerking met Be.Brussels, het bedrijf Carbon en de fabrikant van gamemateriaal Nacon dat EGO (European Gaming Association) dit project heeft opgezet. In het midden van het Zuidstation is een volledig uitgeruste ruimte voor videospelletjes gecreëerd, die tot 31 december open blijft.

Om de veiligheid van iedereen te garanderen, wordt echter gevraagd om je spelsessie op voorhand te reserveren.

Onder leiding van Jeremy Goossens wil het project de wereld van esports en videogames toegankelijk maken voor een breder publiek. “We hebben het project voorgesteld aan het Zuidstation en na onderhandelingen en enkele aanpassingen als gevolg van Covid-19 staan we er eindelijk”, aldus Goossens.

De locatie heeft ook de keuze van de games bepaald. Het doel is om een zo groot mogelijk publiek te bereiken. “Het is duidelijk dat je in het midden van een station voorzichtig moet zijn met wat je uitzendt. We hebben ons dus op games gericht waar een groot publiek zich mee kan identificeren en plezier aan kan beleven, zonder de allerjongsten te choqueren.” Geen gewelddadige spelletjes dus, alles staat in het teken van sport en plezier.

De lijst met games waar je op kan spelen bevat klassiekers zoals FIFA 21 en WRC 9, een rallyspel dat bekend is binnen het milieu. Maar je kunt er ook oefenen op minder bekende games zoals Tennis World Tour 2 en Zwift, een fietssimulator. En het moet gezegd worden dat de organisator niets aan het toeval overlaat. Voor de gelegenheid zijn er vier racesimulatoren in de ruimte geïnstalleerd, maar ook twee fietsen waarmee je jezelf in echte racemodus kunt brengen.

Natuurlijk staan er ook toernooien op het programma. Op WRC en Zwift krijgen spelers de kans om deel te nemen aan een format van time attack. Elke week krijgen de spelers in de Arena vijf minuten de tijd om het parcours te memoriseren en de beste tijd neer te zetten. De tien beste tijden van de week worden beloond met een prijs. Andere online en offline toernooien worden georganiseerd op de verschillende games. Voor alle nodige informatie kan je terecht op de website van Be.Brussels.

Copyright afbeelding: EGO

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top