Sevilla, meer dan een outsider in deze editie van de Champions League?

Sport | Dinsdag 20 oktober keert de groepsfase van de Champions League weer terug. Naast de eeuwige favorieten zijn er teams als Sevilla die geen genoegen nemen met een bijrol.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sevilla is al jaren baas in de Europa League en ze wonnen in de laatste editie de finale van Internazionale. De Andalusiërs lijken onverslaanbaar in deze competitie, maar in de Champions League hebben Jesus Navas & co het een stuk moeilijker. Ze haalden nog maar één keer de kwartfinales, in 2018 tegen Bayern München.

De laatste weken wisten de troepen van Julen Lopetegui zich goed staande te houden tegen de Europese topclubs. Of het nu in de Europese Supercup tegen Bayern München was, of in de competitie tegen FC Barcelona. De terugkeer van Ivan Rakitic toont de ambities van Sevilla. In de groepsfase nemen ze het op tegen Chelsea, Stade Rennes en FK Krasnodar.

Rennes ontdekt de competitie met Doku

Voor zijn eerste deelname aan de Champions League haalde Rennes stevig uit op de transfermarkt. Ze haalden Anderlecht-sensatie Jérémy Doku, die Raphinha vervangt, en de Italiaanse verdediger Daniele Rugani. Het team van tacticus Julien Stéphan eindigde in de competitie tweede na het ongenaakbare PSG en presenteert zich als één van de meest aantrekkelijke clubs in Frankrijk. Het team, aangevoerd door het zeventienjarige toptalent Eduardo Camavinga kan zich nu ook gaan tonen in de Champions League.

Met Chelsea is er nog een vaste klant van de Champions League aanwezig. De Londenaars zullen het beter willen doen dan vorig seizoen, toen ze in de 1/16e finales in het stof beten tegen Bayern. Frank Lampard kan hiervoor na een goede zomermercato rekenen op aanwinsten Timo Werner, Thiago Silva, Ben Chilwell, Kai Havertz en de voormalige Ajacied Hakim Ziyech.

Atalanta, sterker dan vorig jaar?

Ajax verloor naast de Marokkaanse spelmaker ook Donny van den Beek, Sergiño Dest en in mindere mate Joël Veltman. De Nederlanders zullen onder Erik ten Hag zeker weer competitief zijn, maar ze zullen het moeilijk krijgen om zich te plaatsen in een groep met Liverpool en Atalanta.

De Italianen begonnen ijzersterk aan de Serie A. De club uit Bergamo lijkt na het debuutjaar in de Champions League nog sterker te zijn geworden. Atalanta zag enkel Rode Duivel Timothy Castagne de club verlaten.

Ondanks een moeilijke loting met Real Madrid, Borussia Mönchengladbach en Shakhtar Donetsk lijkt Internazionale gewapend te zijn voor een knappe editie. Antonio Conte zag goede spelers als Achraf Hakimi, Arturo Vidal en de teruggekeerde Radja Nainggolan de groep vervoegen.

Dan is er nog Borussia Dortmund, dat hoopt progressie te hebben gemaakt. Mogelijk zit er wel een verrassing aan te komen in deze groep. Club Brugge, dat naast Dortmund ook Lazio en Zenit Sint-Petersburg treft, maakt een goede evolutie door. Mogen ze dromen van de tweede ronde?

De volledige kalender voor de eerste speeldag van de Champions League:
 
Dinsdag:
UCL Multi Live: vanaf 18u30 op Proximus Sports 1
Zenit Sint-Petersburg - Club Brugge: vanaf 18u45 op Proximus Sports 2
Dynamo Kiev - Juventus Turijn: vanaf 18u45 op Proximus Sports 3
PSG - Manchester United: vanaf 20u50 op Proximus Sports 2
Lazio - Dortmund: vanaf 20u50 op Proximus Sports 3
Chelsea - FC Sevilla: vanaf 20u50 op Proximus Sports 4
FC Barcelona - Ferencvaros: vanaf 20u50 op Proximus Sports 5
Leipzig - Basaksehir: vanaf 20u50 op Proximus Sports 6
Rennes - Krasnodarvanaf 20u50 op Proximus Sports 7
 
Woensdag:
Real Madrid - Shakhtar Donetsk: vanaf 18u45 op Proximus Sports 2
FC Salzburg - Lokomotiv Moskou: vanaf 18u45 op Proximus Sports 3
UCL Multi Live: vanaf 20u15 op Proximus Sports 1
Bayern München - Atlético Madrid: vanaf 20u50 op Proximus Sports 2
Manchester City - Porto: vanaf 20u50 op Proximus Sports 3
Ajax - Liverpool: vanaf 20u50 op Proximus Sports 4
Inter - Mönchengladbach: vanaf 20u50 op Proximus Sports 5
Olympiacos - Marseille: vanaf 20u50 op Proximus Sports 6
Midtjylland – Atalanta: vanaf 20u50 op Proximus Sports 7

Volg de volledige Champions League live en exclusief op Proximus Sports, beschikbaar in de All Sports Option van Proximus Pickx.

Bovendien biedt Proximus Pickx in de app en op het web met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top