Het ongelooflijke parcours van Bruno Mars (35)

Voor de gelegenheid van de 35ste verjaardag van de zanger blikt Proximus Pickx terug op de ongewone carrière en de beste liedjes van Bruno Mars.

Met zijn eeuwige glimlach is Bruno Mars een onuitputtelijke bron van geluk, en een hitmaker die de funk van Prince mengt met de pop van Michael Jackson. Voeg daarbij zijn danstalenten en een stomend orkest toe, en je hebt een explosieve cocktail. We blikken terug op het palmares van de Amerikaanse singer-songwriter, muzikant, danser-choreograaf, artistiek leider, producer, regisseur en ondernemer.

Mars werd geboren als Peter Gene Hernandez in het Honolulu van 1985 als zoon van muzikanten. Van jongs af aan werd hij dus ondergedompeld in de wereld van de muziek. Verschillende familiefilmpjes schetsen een beeld van de piepjonge Peter die zich toen al erg goed voelde op het podium. Dat leverde hem de bijnaam Little Elvis op. In die periode toonde hij zich al een echte muziekfreak en leerde hij verschillende instrumenten spelen, zoals het drumstel, de gitaar, het keyboard, de trompet en de tuba.


Zijn eerste wapenfeiten in de muziekindustrie waren als producer en liedschrijver bij 'The Smeezingtons', die onder andere hits schreven voor K’naan, Cee Lo Green en Adele. In 2010 werkte hij zich in de spotlights met samenwerkingen in ‘Nothin’ on You’ van B.o.B. en ‘Billionaire’ van Travie McCoy. In hetzelfde jaar kwam zijn eerste album uit: ‘Doo-Wops and Hooligans’. De twee eerste singles van dat album, ‘Just the Way You Are’ en ‘Grenade’ kwamen binnen in de top tien van de Amerikaanse hitlijsten, zowel voor streams als voor verkochte singles. Ook zijn gastrol in ‘Right’ Round’ van Flo Rida hoort tot zijn vroege successen.


De Bevestiging

Met het album ‘Unorthodox Jukebox’ in 2012 bewees Bruno Mars nogmaals zijn talent door pop, RnB, rock en soul te combineren. Van de plaat werden meer dan vijf miljoen exemplaren verkocht. Daarop vinden we onder andere ‘Locked Out of Heaven’, ‘When I Was Your Man’ en ‘Treasure’.
 
In 2016 verscheen zijn derde album, ’24 Magic’, dat meteen de meest verkochte plaat werd in 94 landen. De recensies zijn lovend en de zanger wordt gelauwerd met zeven Grammy Awards, waaronder die voor beste album en beste nummer.
 
In 2018 kwam zijn volgende verrassing, want hij bracht een videoclip uit samen met zangeres Cardi B, ‘Please Me’. Intussen kondigde hij ook aan dat hij getekend heeft bij Disney om de muziek voor een opkomende musical te schrijven.


Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles

Top