De Oceanic Pro League beleeft zijn laatste momenten

Door Proximus

Deel dit nieuws

Riot Games heeft na vijf jaar aangekondigd om het kampioenschap met onmiddellijke ingang stop te zetten.

Sommigen hadden dit waarschijnlijk al zien aankomen, anderen zullen de beslissing ongelukkig vinden. In ieder geval zal de OPL geen nieuw seizoen krijgen op het continent Oceanië. In een officiële verklaring die vandaag werd gepubliceerd, kondigde de algemeen directeur van Riot Operations, Malte Wagener, de beslissing aan. De hoop op een professionele carrière wordt nog meer de kop ingedrukt in een regio die al ondervertegenwoordigd was.

Bij Riot Games willen we competitieve en langdurige competities creëren die de commerciële groei en de betrokkenheid van fans stimuleren en die professioneel gamen als een fulltime job ondersteunen. Helaas heeft de OPL, ondanks de grote inspanningen van onze teams en spelers, onze doelen voor de competitie niet bereikt en we geloven niet dat de markt de competitie in zijn huidige vorm kan ondersteunen“, legt Wagener uit.

Het einde van de league betekent ook de sluiting van het in Sydney gevestigde kantoor van Riot, waarvan de belangrijkste functie het beheer van de OPL was.

Als gevolg van deze stopzetting, en in een poging om spelers uit Oceanië in het officiële LoL-circuit te houden, kondigde Riot ook hun integratie in de Noord-Amerikaanse LCS aan vanaf het seizoen 2021. Dit betekent dat NA-teams niet langer een beschikbaar invoerslot nodig zullen hebben om een speler uit Oceanië op te stellen.

Het bedrijf plant echter nog steeds kwalificatietoernooien in Oceanië voor de MSI (Mid-Season Invitational) en de Worlds 2021 “om ervoor te zorgen dat teams uit de regio vertegenwoordigd blijven op onze twee grote wereldevenementen volgend seizoen“, besluit Malte Wagener.

Hoewel de details van deze kwalificaties vooralsnog onduidelijk blijven, is de beslissing van Riot zeer slecht nieuws voor de esportssector in de regio Oceanië. Niet alleen voor de spelers, maar ook voor de organisaties om hen heen. Zonder duidelijke oplossingen zullen de komende maanden vanuit competitief en economisch oogpunt moeilijk verlopen.

Copyright afbeelding: Riot Games

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top