iRacing: Porsche bevestigt derde seizoen van PESC

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Porsche Tag Heuer Esports Supercup keert op 9 januari 2021 terug in een nieuw jasje.

Het seizoen van een van de meest spraakmakende competities in de Amerikaanse wereld van racesimulatie is nog niet afgelopen, maar de organisatoren richten hun blik nu al op de toekomst. De derde PESC staat gepland voor begin januari en biedt drie nieuwe circuits aan met Interlagos (Brazilië), Montreal (Canada) en de Hockenheimring (Duitsland), waarop maar liefst 40 spelers zullen strijden om de titel met een prijzenpot vastgesteld op 200.000 dollar.

Naast de nieuwe circuits is het format van de wedstrijd volledig gewijzigd. Races die voorheen gebaseerd waren op een bepaalde tijdsduur zullen nu worden ingesteld op basis van een totale af te leggen afstand. Zo zal de sprintrace over veertig kilometer plaatsvinden, terwijl de hoofdrace tachtig kilometer zal tellen.

Er staan ook wijzigingen op de agenda wat betreft de kwalificaties. De snelste piloot neemt de polepositie in voor de sprintrace, terwijl de top acht van de hoofdrace omgekeerd op de grid komt te staan. Deze wijzigingen zijn precies het tegenovergestelde van het format dat momenteel wordt gehanteerd.

Hoewel de PESC “officieel” is, blijft de competitie voor iedereen toegankelijk. Zo zullen de spelers van 24 oktober tot 21 november kunnen proberen om een plaats op de grid te bemachtigen. De twintig beste piloten in het huidige klassement hebben gegarandeerd een plaats in het volgende seizoen. De kwalificaties worden elke week van donderdag tot en met zaterdag gehouden, waarbij elke dag op een ander circuit wedstrijden worden gereden. Alleen de spelers die na de vijf Super Sessions op zaterdag in de top twintig zijn gerangschikt, kwalificeren zich voor het derde seizoen.

© Porsche

Ondertussen vindt de laatste manche van seizoen 2 van de Porsche Tag Heuer Esports Supercup plaats op 10 oktober en zou de Brit Sebastian Job (G2 Esports) de titel moeten veroveren, aangezien hij een comfortabele voorsprong van 71 punten heeft op titelverdediger Joshua Rogers (Coanda Simsports).

Copyright afbeelding: Porsche

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top