Matt Damon stapt op tram vijf: vijf weetjes over de filmster

Vandaag blaast Matt Damon 50 kaarsjes uit. Om dat jubileum op een waardige manier te vieren, schotelt Proximus Pickx vijf weetjes voor over de actiester die nu al drie decennia het mooie weer maakt op het witte doek.

Dubbelganger van Mark Wahlberg

De twee acteurs hebben veel gemeen: ze zijn praktisch even oud (Matt Damon werd acht maanden voor Mark Wahlberg geboren), hun heimat ligt bij allebei in Boston en ze speelden samen in de film ‘The Departed’. Ze worden regelmatig met elkaar verward, en daarom maakten beide heren een afspraak: wanneer iemand ze weer eens door elkaar haalt, doen ze alsof hun neus bloedt en laten ze de blunder passeren zonder erop in te gaan. 

Good Will Hunting

De film is één van de hoogtepunten uit de filmografie van Damon. De prent werd geschreven door Damon zelf en zijn jeugdvriend Ben Affleck, toen ze beiden niet aan de bak geraakten als beginnende acteurs. In de film speelt Damon een jong wiskundegenie, wiens talent nog onontdekt gebleven is. De acteur is trouwens zelf een groot licht: hij studeerde Engels aan de prestigieuze Harvard-universiteit.

Aparte kijk op het huwelijk

“Ik denk dat het huwelijk waanzin is… Het is een gek idee, maar anderzijds ben ik dolgraag getrouwd met mijn vrouw. Ik heb het geluk gehad om zo’n vrouw te vinden. En als het huwelijk dan toch een geheim zou bevatten, is het wel dat het je als een bofkont doet voelen”, verklaarde de acteur aan Entertainment Tonight.

Vrouwenzot

De Hollywoodster papte aan met een ellenlange lijst aan beroemdheden, waaronder Winona Ryder, Skylar Satenstein, Minnie Driver, Claire Danes, Penelope Cruz en zijn huidige echtgenote Luciana Barroso. Ze zijn al 15 jaar gelukkig getrouwd en hebben drie dochters samen: Isabella, Gia Zavala en Stella Zavala.

Pokerzot

De acteur is heel zijn leven een grote fan van het pokerspel. Hij nam deel aan verschillende toernooien in de World Series of Poker (WSOP). Hij is eveneens tuk op casinospelen – niet enkel voor het plezier, maar ook om hulporganisaties te steunen.
 
Tijdens de coronapandemie organiseerden Ben Affleck en Matt Damon een online pokertoernooi voor beroemdheden, dat zo’n 1,75 miljoen dollar opleverde voor Feeding America, een vzw die voedsel uitdeelt aan minderbedeelden die getroffen zijn door de coronapandemie.

Films

Bekijk alles
Top