Coproducties van Proximus, nu beschikbaar in de VOD-catalogus

Films | Proximus ondersteunt jaarlijks de productie van zo’n dertig films, die je vanaf nu kan vinden in de categorie Proximus coproducties op VOD.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Proximus investeert in en ondersteunt de Belgische cinema. De films en series uit beide kanten van ons land die door Proximus mee geproduceerd worden, zijn vanaf nu makkelijk terug te vinden in de VOD-catalogus via de nieuwe categorie Proximus coproducties. Zo zet Proximus met trots lokaal talent extra in de verf.
 
Via deze link kan je alle films in de categorie ontdekken. Hieronder maakten we alvast een selectie.

De Patrick

De ietwat simpele Patrick (Kevin Janssens) is klusjesman op de naturistencamping van zijn vader en ontwerpt en maakt meubels in zijn vrije tijd. Op een dag verliest hij zijn lievelingshamer. Nadat zijn vader sterft, krijgt zijn zoektocht een geheel nieuwe diepgang. ‘De Patrick’ won de Kristallen Bol voor beste regie en filmmaker Tim Mielants ging ook met de Magritte voor beste Vlaamse film naar huis.

Bekijk ‘De Patrick’ via de Proximus VOD-catalogus.



Ghost Tropic

Nadat ze op de tram in slap viel, begint Khadija aan een nachtelijke tocht naar huis door Brussel. Ze kan niet anders dan hulp vragen aan toevallige passanten. In ‘Ghost Tropic’ toont regisseur Bas Devos vooral de warmte en de menselijke kant van de stad, in tegenstelling tot zijn vorige werk ‘Hellhole’. De film viel internationaal in de prijzen.
 
Bekijk ‘Ghost Tropic’ via de Proximus VOD-catalogus.



Atlantique

De Frans-Senegalees-Belgische film ‘Atlantique’ is de eerste langspeelfilm van Mati Diop. Ze scoorde meteen een schot in de roos, want de film won na een première op het filmfestival van Cannes de Grand Prix. De film begint als een Romeo-en-Juliaverhaal, maar neemt snel nieuwe wendingen en heeft zelfs een bovennatuurlijk kantje.
 
Bekijk ‘Atlantique’ via de Proximus VOD-catalogus.



Domino

Deze actieprent van ‘Scarface’-regisseur Brian De Palma werd op verschillende locaties in Europa opgenomen, waaronder ons land. De cast van de misdaadthriller bevat toppers als Nikolaj Coster-Waldau, Carice van Houten en Guy Pearce. In de film gaat een politieman op zoek naar de moordenaar van zijn collega en die blijkt banden te hebben met ongure organistaties.
 
Bekijk ‘Domino’ via de Proximus VOD-catalogus.



Jumbo

De Belgische regisseur Zoé Wittock trok naar Parijs om film te studeren. Haar debuutfilm ‘Jumbo’ gaat over Jeanne, een verlegen meisje dat in een pretpark werkt. Ze woont samen met haar moeder, die heel haar leven in beslag neemt. Wanneer een nieuwe attractie in het pretpark komt, voelt Jeanne zich meteen aangetrokken tot het enorme toestel. Wie zal haar liefde begrijpen?
 
Bekijk ‘Jumbo’ via de Proximus VOD-catalogus.



Filles de joie

Axelle, Dominique en Conso delen een geheim: ze leiden een dubbelleven. Elke ochtend trekken ze naar een parkeerplaats om aan de andere kant van de grens aan het werk te gaan. Daar worden ze Athena, Circe en Hera in een bordeel. De meisjes van plezier vechten als alledaagse heldinnen voor hun gezinnen en om hun waardigheid te behouden. Wanneer iemands leven in gevaar is, bieden ze hun situatie het hoofd.
 
Bekijk ‘Filles de joie’ via de Proximus VOD-catalogus.



Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top