Dit is alles wat we weten over ‘Borat 2’

Films | Er zijn 14 jaren verstreken sinds ‘Borat’ onze lachspieren op de proef stelde. De mockumentary met de stuntelige Kazachse journalist Borat Sagdiyev in de hoofdrol – vertolkt door de Britse komiek Sacha Baron Cohen – was een inslaand succes. Borat werd samen met een reisgezel door de Kazachse regering op reportage uitgestuurd naar de Verenigde Staten, waar een nieuwe wereld voor hem openging en de cultuurschok kolossaal was, met ongemakkelijke en hilarische taferelen tot gevolg. Wat het opzet zal zijn van ‘Borat 2’ ontdek je hieronder.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De eerste officiële trailer voor ‘Borat 2’ bevestigt dat de sequel nog deze maand op Amazon Prime Video landt. De film zal voortborduren op het verhaal van de Kazachse verslaggever, 14 jaar na de release van ‘Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan’. De verborgen camera-fratsen met argeloze Amerikanen maakten van die eerste film een overdonderend succes, maar leidde ook tot een lawine aan controverse (onder meer Kazachstan was niet opgezet met de primitieve manier waarop het land afgeschilderd werd in de film) en rechtszaken.
 
Een jaar na die eerste ‘Borat’-film liet Cohen verstaan dat hij het personage in de koelkast zou steken: zijn populariteit was te groot geworden. Een sequel leek daardoor onmogelijk. Desondanks werd Cohen deze zomer gespot als de Kazachse journalist, tezamen met een cameraploeg. Begin september bevestigde de acteur dat een sequel op til was: de film was zelfs al volledig ingeblikt. Amazon Studios verwierf de rechten, en sindsdien tellen fans wereldwijd af naar de comeback van Borat.

De orde verstoren

‘Borat 2’ – officieel ‘Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan’ getiteld – verschijnt op 23 oktober op Amazon Prime Video. Regisseur is Jason Woliner, die regiewerk voor ‘Human Giant’, ‘Parks and Recreation’ en ‘Nathan For You’ op zijn actief heeft. De plot is op papier gezet door Cohen zelf en een team van scenaristen, waaronder enkele pennen die eerder al samenwerkten met Cohen, zoals Anthony Hines (‘Borat’, ‘Bruno’) en Dan Swimer (‘Who Is America?’). Irina Nowak zal opgevoerd worden als Borats dochter, Sandra Jessica Parker Sagdiyev.

Volgens sommige bronnen zou ‘Borat 2’ de draak steken met het kabinet-Trump. Er zou onder meer een interview met de juridische adviseur van Trump, Rudy Giuliani, aan bod komen. Giuliani vertelde aan Page Six, de roddelsectie van de krant The New York Post, dat hij de politie belde nadat Cohen op de afspraak verschenen was gehuld in een bikini en een meshtopje. Dat belooft.
 
In de trailer is ook te zien hoe Cohen, verkleed als president Trump, een toespraak van vicepresident Mike Pence verstoort. Daarnaast tackelt Borat het probleem van het coronavirus op geheel eigen wijze. 

Provocerend en uitdagend

De satire in mockumentarystijl belooft – afgeleid uit de trailer – opnieuw provocerend en uitdagend te zijn, waarbij Cohen vooral het conservatieve Republikeinse electoraat, de geharde Trump-voters, in het vizier neemt. Zoals steeds bij Cohen lijkt hij opnieuw argeloze interviewees in de val te lokken met ongemakkelijke vragen en situaties. Al kan je je steeds de vraag stellen in welke mate Cohen die uitspraken ontlokt bij zijn interviewees, dan wel hoezeer die interviewee zichzelf voor schut zet.

Ook de fratsen met de verborgen camera lijken weer van de partij te zijn. Omdat Borat intussen te bekend is, zou Cohen een nieuwe vermomming dragen. Volgens entertainmentmagazine Deadline moest Cohen in sommige scènes een kogelwerende vest dragen – uit voorzorg, in het geval de gemoederen zouden verhitten.
 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top