Country Finals: KVM verrast Sector One

Door Proximus

Deel dit nieuws

Op maandag 5 oktober gingen de Country Finals van de Belgian League op League of Legends van start. Aan het einde van een onevenwichtige BO5 won KVM Esports met 3-1 van Sector One, het team dat al meer dan een jaar over het circuit regeert. Een terugblik op een ontmoeting die bol stond van de emoties.

Het minste wat we kunnen zeggen is dat iedereen gisteren zijn dosis ontzetting heeft gehad, zelfs in de commentaarcabine. Terwijl iedereen verwachtte dat Sector One de overwinning zou pakken en zich direct voor de grote finale van deze Country Finals zou plaatsen, legde KVM Esports iedereen het zwijgen op door met kracht en vastberadenheid in vier manches te winnen.

Ondanks enige vrees voor vertraging begon de wedstrijd uiteindelijk precies om 19u. De eerste ronde van deze best-of-5 werd op gang gebracht. S1 Phoenix lanceerde de vijandelijkheden in de 7e minuut met een solo kill op de toplaner van KVM. Sector One bleef vervolgens druk uitoefenen op het bovenste deel van de map. Het team wilde Phoenix zo in staat te stellen de middelen te verkrijgen die hij nodig had om de overhand te krijgen op zijn tegenstander. En het moet gezegd worden dat S1 dibu dat prachtig deed met zijn Nidalee. Het opeisen van de Rift Herald stelde S1’s toplaner en jungler in staat om in de 13e minuut de eerste toren neer te halen. De spelers van Sector One bewezen dat ze in staat zijn om hun goudwinst te vergroten in functie van het voordeel dat ze nemen op een deel van de kaart. We zagen ook de mislukte moordaanslag op de S1-midlaner, Night, die de tegenstander weer onder zijn toren dwong en hem eraan herinnerde dat je niet zo snel een Sett gankt.

En toch stonden beide team na 15 minuten gelijk wat betreft verzamelde middelen. De reden? Ashe van KVM Rechter die een maximum aan farming deed, omgeven door een pro-actieve jungler rond de draak. En de gewaagde grabs van KVM Duimelot met een Blitzcrank, die niet noodzakelijkerwijs top is in de meta maar wel in staat is om druk uit te oefenen op een lane en hierdoor zijn Ad Carry in een comfortabele positie kan laten farmen. Op de midlane leek KVM’s keuze voor Lucian zijn vruchten af te werpen. Tegenover Set van Night was het voor hem geen probleem om zijn tegenstander te outfarmen en om een voorsprong te nemen op het gebied van stuff.

Na 21 minuten veroverde KVM de Baron Nashor. Het spel was gespeeld, Sector One kwam niet meer terug.

De tweede manche gaf ons een team fight level 1 dat sommigen omschrijven als een clown fiesta, anderen als een gevecht dat de LPL waardig is. Zeker is dat KVM’s adc, Rechter, in 3-0-1 uit de strijd kwam, genoeg om met zijn Jhin in de laning dominant te blijven.

Gelukkig voor Sector One toonde Night een vooruitziende blik door bij het begin van het gevecht van zijn midlane af te wijken. Hij verzamelde ondertussen twee kills, waardoor Sector One de rest van de early game niet moest ondergaan.

Het is in deze tweede manche dat we beseften hoe belangrijk het is om Night op een mage carry te plaatsen. Met zijn Zoe voerde de Belgische speler een masterclass uit en liet hij zien dat hij de tegenstander aanzienlijke schade kan toebrengen, in tegenstelling tot de eerste game waarin zijn Sett meer de rol van initiatiefnemer van gevechten op zich nam en vooral de crowd control werd gebruikt.

Het vertrouwen leek groot bij KVM en dat was te voelen tijdens deze tweede manche. Maar Sector One bleef niet achter en strafte de fouten af van de Malinese spelers, die in de 17e minuut met 5000 goud leidden. Op een actie van KVM Duimelot draaide Sector One het teamgevecht om en liet hun jungler een pentakill optekenen, een zeldzaam feit met Lee Sin. D overwinning was voor Sector One, de score stond gelijk.

Na twee wedstrijden waarin we niet wisten waar we moesten kijken, leek de derde manche veel trager. Verrassend genoeg kwamen de tempoversnellingen vaker van de toplaners. Na de ban van zijn favoriete Darius kwam KVM Robba op de proppen met een Sion, wat we vaker zouden willen zien gezien de prestatie die hij ermee leverde. Verschillende keren solokillde hij zijn tegenstander, waardoor er een einde kwam aan het toplaneduel. Opvalllend was de flash in de rug die Ornn koude rillingen moet hebben bezorgd. S1 Phoenix had een te grote achterstand en zou nooit meer terugkomen op het niveau van zijn tegenstander.

Naarmate het spel vorderde, begonnen we ons af te vragen of Sector One nog wel zichzelf was. Door fouten in de positionering van de ADC en risicovolle gevechten van Ornn groeide de twijfel. Sector One slaagde er echter terug in om gevechten op te zetten die ze wonnen. Het beste voorbeeld is S1 Saviour, die door de muur flitste om de eerste kampioen binnen zijn bereik te hooken en wiens ultieme vaardigheid de twee belangrijkste carrys van de tegenstander raakte.

Toch bleef Sector One veel strategische fouten maken. Na het winnen van een teamgevecht werden ze in het nauw gedreven door de overige leden van KVM: 2-1.

Game 4 ging van start. KVM had nog maar één overwinning nodig om door te gaan naar de grote finale. In minder dan vijf minuten werden er op alle lanes kills gerealiseerd. KVM Robba voerde nog maar eens een solokill uit op zijn rechstreekse tegenstander.

In dit spel speelde de KVM’s erg vlot, waarbij ze met de golven van minions speelden om geleidelijk aan vooruitgang te boeken op de map en de vijandige torens neer te halen. Ze pikten ondertussen twee Rift Herald’s en twee draken op in minder dan twintig minuten.

Met een goed georkestreerde teamfight in de 18e minuut nam KVM de controle rond Baron Nashor. Drie keer probeerde Sector One tegen te spartelen, zonder succes, door de schade van een Lillia in 8-0 en wiens skillshots geducht zijn. De KVM’s schakelden de Baron en het vijandige team uit. Het spel werd in een definitieve plooi gelegd, Sector One was verslagen.

Gebrek aan training? Overmoed? Fouten wat betreft game mechanics? Hoewel het antwoord bij de spelers en de coaches ligt, lijkt het erop dat het een cocktail van al deze redenen was die ervoor zorgde dat Sector One op maandag faalde.

We zien elkaar volgende week voor de tweede BO5 van deze eerste ronde waarin RSCA Esports en Aethra elkaar ontmoeten. De winnaar van de wedstrijd treft Sector One om te proberen de resterende plaats in de finale op 18 oktober te bemachtigen. En dat is natuurlijk te volgen op Pickx.be.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top