Thomas Partey heeft Atletico Madrid verlaten om zich bij Arsenal te voegen in de allerlaatste momenten van de transferperiode van deze zomer. De Engelse club heeft de releaseclausucle van 50 miljoen euro betaald voor de middenvelder uit Ghana. Terwijl de supporters van de Gunners de versterking verwelkomen, knarsetanden ze over het ontslag van hun beroemde mascotte.
“Atletico Madrid werd maandag om 23u28 geïnformeerd door La Liga dat vertegenwoordigers van Arsenal op het hoofdkantoor van de voetbalorganisatie zijn verschenen om de beëindigingsclausule van voetballer Thomas Partey uit te voeren”, liet de club van Yannick Carrasco weten in een persbericht. “Zo beëindigde de speler eenzijdig de overeenkomst die hem aan onze club verbond tot 30 juni 2023.”
 
De 27-jarige Partey kwam bij de Colchoneros in 2012 en maakte er zijn profdebuut in 2013. De Ghanese international (26 caps) speelde 185 wedstrijden en scoorde 16 keer voor Atletico. Zijn vervanger wordt Lucas Torreira, die tot het einde van het seizoen geleend wordt van Arsenal. Zo zetten de Gunners uitstekende stappen om een hoofdrol te spelen in de Premier League. Toch zijn de supporters sinds een paar uur niet opgezet met het management.
 
27 jaar trouwe dienst
 
De coronacrisis trof veel Europese formaties, waaronder ook Arsenal, dat drastisch bespaarde door een deel van het personeel te ontslaan. Jerry Quy, de man die al 27 jaar lang het pak van de Gunnersaurus, de mascotte van de club, aantrok, kreeg maandagavond te horen dat hij een van de ontslagen personeelsleden was. Onbegrijpelijk voor de supporters die tegelijk het spelletje met de transfer van Thomas Partey zagen ontplooien.
 
“Dat deert me niet”, zei de legendarische mascotte die snel een baan vond in het buitenland. Sevilla FC haalde hem binnen, dus na de hond, komt er nu ook een Andalusische dino.