Ons Elftal van de Week speeldag 6

Sport | Na zes speeldagen in 1B blijven nieuwkomers Seraing en Deinze meedraaien aan de top van het klassement. Al heeft Westerlo nog de kans om zich daartussen te nestelen. De Kemphanen kwamen al drie speeldagen niet in actie door het coronavirus. Ons Elftal van de Week bevat dan ook enkel spelers die de afgelopen week in actie kwamen.

Seraing maakte vrijdagavond brandhout van Club NXT. Al na drie minuten kwamen de Luikenaars op voorsprong via een afgeweken schot van Al Badaoui. Een kwartier later kopte Boulenger de 2-0 tegen de touwen, en dan moest doelpuntenmachine Mikautadze nog in actie komen. De Franse spits zag al twee pogingen gered door Shinton maar de Brugse doelman moest toch zijn meerdere erkennen in Mikautadze. Met zijn derde hattrick en twaalfde doelpunt van het seizoen zette hij na vijf minuten in de tweede helft zijn ploeg op een 5-0-voorsprong. Bernier diepte de kloof nog uit tot 6-0 en in het slot redde Baeten de eer met een elfmeter. Seraing pakt zo zes op zes en blijft alleen leider.

Dante Vanzeir en Teddy Teuma zorgden in de thuiswedstrijd van Union tegen Lommel voor heel wat aanvallend spektakel. Na 10 minuten stuurde Vanzeir Teuma het straatje in, maar die laatste besloot op doelman Svedkauskas. Tien minuten later waren de rollen omgedraaid. Vanzeir slaagde er wel in de netten te doen trillen. Toch moest de thuisploeg achtervolgen bij de rust. Op het halfuur schilderde Brebels een vrije trap binnen en even later schoot Hendrickx raak vanop de stip. Na de rust schakelde Union een versnelling hoger. Labeau bediende Vanzeir voor zijn tweede en Lapoussin herstelde met een schitterende plaatsbal de voorsprong. Meteen na de 3-2 volgde ook de 4-2, aangetekend door uitblinker Teuma, die een strafschop feilloos omzette. Dankzij de overwinning blijft Union in het spoor van leider Seraing. De Brusselaars volgen op één punt.

Deinze koos voor de aanval in hun thuiswedstrijd tegen Lierse. Die aanpak loonde al snel. Na een kwartier trapte Challouk de 1-0 laag binnen. Maar Lierse reageerde goed op de achterstand. Van Landschoot trok na 25 minuten mee naar voren en dwong doelman Dutoit tot een goede redding. Vijf minuten later was de Deinze-doelman wel geklopt. Van Landschoot nam een hoekschop voor zijn rekening en bediende zo Bitsindou voor de gelijkmaker. Lang konden de bezoekers niet van die gelijke tussenstand genieten want vijf minuten later moesten ze alweer achtervolgen. De Looze zette voor richting tweede paal maar zag tot zijn eigen verbazing hoe zijn voorzet in de verste kruising viel. Allach kwam nog voor de rust dicht bij de 2-2, maar opnieuw stond Dutoit goed pal. Na de rust kregen we geen doelpunten meer te zien. Le Postellec probeerde het nog met een afstandsschot en zowel Challouk als Mertens konden de 2-1-voorsprong niet vergroten. Het is al de derde opeenvolgende overwinning voor Deinze en daarmee is hun slechte competitiestart helemaal goedgemaakt. In het klassement volgen de Oost-Vlamingen op een derde plaats op drie punten van leider Seraing.