ESL Pro League – Deense Astralis is terug van weggeweest!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het slot van de ESL Pro League: Malta 2020 Online heeft ons een spektakel van formaat geboden. Na meer dan een maand competitie is de kampioen van deze ESL Pro League online-editie bekend. De ontknoping kon je hier, op Pickx, beleven.

Verrassingen, meer verrassingen…

Na drie weken van groepsfase gingen de play-offs afgelopen week door, met verrassende overwinningen vanaf de eerste ronde. Zo schreef Heroic zijn naam bij de winnaars van deze eerste ronde en schudde het tegelijkertijd zijn Deense kameraden van Astralis wakker.

In de tweede ronde ging Heroic door op zijn elan tegen BIG, de Duitsers die in de eindfase van de laatste ESL-toernooien enigszins teleurstelden.

…maar uiteindelijk overleven de tenoren.

Aan de andere kant van de boom waren het de Russen van Natus Vincere die op Heroic wachtten. De Denen stortten in tegen Na’Vi, dat in blakende vorm verkeerde op dit toernooi. Het team kwalificeerde zich voor de grote finale met een map in het voordeel.

In de lower bracket zorgden Astralis en Mouseports voor chaos. De twee teams overleefden de hele onderste beugel en wonnen achtereenvolgens van respectievelijk Team Spirit/Complexity en ENCE/BIG.

De finale van de lower bracket beloofde spannend te worden. Aan de ene kant het Europese Mousesports, dat boven water lijkt te komen en momenteel 21e staat in het HLTV-klassement. Aan de andere kant het gloednieuwe Astralis-team, dat hoopt om weer heel populair te worden. In de BO3 hadden de Denen drie maps nodig om het laken naar zich toe te trekken.

Op dezelfde dag volgde de langverwachte terugwedstrijd. Wie waren de laatste Denen die in het toernooi bleven? De laatste onderlinge confrontatie draaide uit in het voordeel van Heroic. Astralis was echter de favoriet van het publiek. Het team is heel ervaren en had meer wedstrijden op zijn teller staan.

En het publiek heeft het natuurlijk altijd bij het rechte eind. Het viersterrenteam van Astralis won en nam eindelijk wraak op Heroic in een boeiende wedstrijd: 16-13/16-12.

Een adembenemende finale

De grote finale van deze twaalfde editie van de EPL maakte al zijn beloftes waar! Natus Vincere en Astralis gaven alles om te hopen op de Pro League-titel.

Het Na’Vi-team, ongeslagen gedurende de hele competitie, had één map voorsprong. Zij waren dus de favorieten. Maar daar wou Astralis een stokje voor steken.

Helaas verliep de start van de BO5 niet naar wens voor de Denen, die hun voet niet naast die van de Russen konden zetten op de door Na’Vi gekozen map, Dust 2. Het voorlopige resultaat: 2-0.

De Denen werden verplicht tot een groots nummer. Maar hoe haal je een achterstand van twee maps op tegen Na’Vi onder leiding van Electronic en S1mple, twee spelers die in staat zijn tot ongelooflijke prestaties (individueel respectievelijk de 6e en 2e beste speler ter wereld in het jaar 2019; nvdr)?

Maar het woord ‘onmogelijk’ staat niet in het woordenboek van Astralis. Het team dat al gedurende enkele jaren het toneel had gedomineerd, had zijn laatste adem nog niet uitgeblazen.

De finale ging verder op Nuke, de keuze van Astralis. Het Deense team slaagde erin om zes aanvalsrondes te winnen en dat op een map waar dat heel moeilijk is. Als CT’s trokken ze hun eerste punt over de streep: 16-14. De wedstrijd ging verder met een derde duel op Train, de keuze van Na’Vi.

Het is algemeen bekend dat de verdedigingslinie op Train een belangrijk voordeel heeft. Astralis koos deze kant om de schermutselingen te starten en startte overtuigend: 13-2 halfweg. We maakten ons al op voor de laatste map, Overpass. Maar Na’Vi toonde veerkracht. De Russen wisten natuurlijk ook dat de CT’s meer kans hadden op Train. Ze pakten ronde na ronde, verkleinden de kloof en kwamen zelfs op gelijke hoogte van de Denen na een 15-7-achterstand.

De map kende zelfs twee overtimes! Uiteindelijk veerde Astralis opnieuw op en het liet zich niet overweldigen. Ze wonnen met 22 tegen 19 en kwamen op die manier dichter bij de gehoopte reverse sweep.

Op Overpass, de standaard gekozen map, was Na’Vi minder op zijn gemak. Misschien vanwege de lange, zware strijd. Of vanwege het gebrek aan training op deze laatste map. Een ding is zeker, de spelers waren zichtbaar geraakt. Ze verloren de eerste side met 11-4.

Het gat bleek te groot, Natus Vincere kon de kloof niet meer dichten. Astralis sleepte zijn derde Pro League-titel in de wacht na een eindeloze reverse sweep.

Zo kwam er een einde aan het twaalfde seizoen van de ESL Pro League. De wedstrijden kan je hier herbeleven.

We zien elkaar binnenkort terug voor de IEM New York die dinsdag van start gaat. Blijf op de hoogte van alle CSGO-actualiteit via Pickx.be

Copyright afbeelding: Astralis

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top