Nicolas Raskin maakt het Jacky Mathijssen moeilijk

Jupiler Pro League | Nicolas Raskin was de beste man op het veld tijdens de Waalse derby tussen Standard en Charleroi. Raskin maakte opnieuw indruk. Heeft Jacky Mathijssen ondertussen spijt dat hij de middenvelder niet opriep voor de beloften van België?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Standard won verdiend met 1-2 op het veld van Charleroi. Op Mambourg speelden de Luikenaars wellicht hun beste wedstrijd van het seizoen. Tactisch klopt het plaatje en Charleroi incasseerde zijn eerste nederlaag van het seizoen. Een belangrijke overwinning, waar Nicolas Raskin een groot aandeel in had.

De 19-jarige middenvelder startte opnieuw in de basis en kende een goede wedstrijd. Hij was zeer aanwezig met zijn pressing, recuperatie, maar ook in de opbouw. Raskin leek wel overal aanwezig te zijn.

Eerste doelpunt voor Standard

Als kers op de taart bekroonde Raskin zijn prestatie met een eerste doelpunt voor Standard, na een individuele actie die zijn talent kenmerkt. In de 84ste minuut ontfutselde hij Shamar Nicholson de bal en samen met Selim Amallah glipte hij door de defensie van de Zebra’s, en hij eindigde de actie met een droge knal waardoor de 0-2 op het bord werd gezet.

Raskin gaat verder op zijn elan nadat hij de afgelopen weken ook al indruk maakte. In tien wedstrijden scoorde hij 1 keer en leverde 4 assists. Naast die statistieken werpt hij zich steeds meer op als de patron op het middenveld.

Toekomstig kaderstuk bij de Rode Duivels?

Door deze prestaties is er veel onbegrip over de beslissing van Jacky Mathijssen om hem niet te selecteren voor de beloften van België. Mathijssen had Raskin bij de U19 al onder zijn hoede, maar hij riep hem niet op voor de wedstrijden tegen Wales (9 oktober) en Moldavië (13 oktober). De vorige keer was hij er tegen Duitsland ook niet bij. Met Daouda Peeters, Sambi Lokonga en Orel Mangala is er veel concurrentie op het middenveld.

Raskin moet zich echter geen zorgen maken. Als hij dit niveau blijft aanhouden, zou hij in de toekomst één van de kaderstukken van de Duivels moeten worden. Vooral omdat zijn concurrenten allemaal ouder zijn dan hem en niet meer lang voor de U21 zullen spelen…

Volg het volledige Belgische kampioenschap op Eleven Pro League, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Bovendien biedt Proximus Pickx in de app en op het web met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top