Stats of the week 1B: tieners goed bij schot; al acht matchen geen 'clean sheet'

Sport | Ook op de zesde speeldag van de Proximus League ging alle aandacht alweer naar Georges Mikautadze. De spits van Seraing scoorde alweer een hattrick en lijkt nu al goed op weg naar de topschutterstitel. In de andere categorieën is de strijd om de oppergaai nog wel een pak spannender.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Mikautadze scoorde voor de derde keer dit seizoen minstens drie goals in één match en dikte zo zijn doelpuntentotaal aan tot 12 stuks. Eerste achtervolger Yagan kwam niet in actie, maar werd ook niet ingelopen door iemand uit het groepje van spelers met drie goals. In dat groepje kregen Allach en Ugalde het gezelschap van Baeten en Vanzeir waardoor er nu met Mikautadze, Ugalde en Baeten drie tieners meedraaien bovenin de topschuttersranking.

12 goals: Mikautadze (Seraing)
4 goals: Yagan (RWDM)
3 goals: Allach (Lierse K.), Ugalde (Lommel), Baeten (Club NXT), Vanzeir (Union)

In de assistenranking kwam koploper Jallow niet in actie door een blessure, maar ook hier konden de eerste achtervolgers niet profiteren. Het groepje met twee assists werd wel weer wat groter.

4. Jallow (Seraing)
3. Petrov (Lierse K.)
2. Mikautadze (Seraing), Cejas (Lommel), Brüls (Westerlo), Staelens (Deinze), Challouk (Deinze), Bernier (Seraing), Cascio (Seraing), Godart (Seraing), Teuma (Union), Van Landschoot (Lierse)

Bij de clean sheets veranderde er voor het tweede weekend op rij helemaal niets. Het laatste clean sheet uit 1B dateert inmiddels al van de vrijdagmatch van speeldag 4 toen Svedkauskas de nul hield tijdens RWDM - Lommel SK. Seraing en Club NXT konden dit seizoen nog geen enkele keer de eigen netten schoonhouden.

3. Özer (Westerlo)
2. Moris (Union)
1. Sadin (RWDM), Brughmans (Lierse K.), Dutoit (Deinze), Svedkauskas (Lommel)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top