Formule 1-circuit keert terug naar Nürburgring voor GP van de Eifel

Sport | Komend weekend brullen de Formule 1-motoren voor de elfde keer dit seizoen. Normaal stond er op de oorspronkelijke kalender geen race in Duitsland gepland, maar corona zorgde ervoor dat de Nürburgring de F1-renstallen mag verwelkomen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Elk nadeel heb zijn voordeel, luidt het gezegde. De Duitse autosport wist van de coronapandemie namelijk stevig te profiteren. Vorig seizoen organiseerde Duitsland nog een GP op Hockenheim, maar dat contract werd niet verlengd. Toen de FIA op zoek moest naar nieuwe locaties om de kalender te vullen vanwege corona, viel de keuze in Duitsland op de Nürburgring. Die keert na een afwezigheid van zeven jaar terug in de Formule 1 en mag zondag zo’n 20.000 toeschouwers toelaten op de tribunes.

In 2013 pakte Sebastian Vettel de wereldtitel, op de Nürburgring boekte hij een van de vele zeges die hij dat jaar zou behalen. Vettel werd met een straatlengte voorsprong wereldkampioen. De Duitser telde 397 punten op het einde van de rit, eerste achtervolger Fernando Alonso eindigde met 242 punten.

Hamilton gebrand op revanche

Of Vettel dit jaar met de zegeruiker zal gaan lopen, is maar zeer de vraag. De Duitser, die nu bij Ferrari rijdt, sprokkelde in deze corona-editie nog maar 17 punten en staat hiermee op een 13de plaats in de WK-stand.

Het Duitse autosporthartje zal in de vrije sessies wat sneller slaan, durven we te denken. Mick Schumacher, de 21-jarige zoon van Michael Schumacher, maakt dan zijn debuut in de Formule 1. De jonge Duitse coureur neemt bij Alfa Romeo in de eerste vrije training het plekje over van de Italiaan Antonio Giovinazzi.

Eens de race zondag op gang wordt getrokken, zullen de ogen andermaal gericht zijn op Mercedes-rijder en huidig WK-leider Lewis Hamilton. De Brit aast op een record dat op naam staat van Michael Schumacher. Indien hij nog één GP wint, evenaart hij de 91 Grand Prix-zeges van Schumacher. In de vorige race in het Russische Sotsji droop hij boos af na een tijdstraf en moest hij de zege laten aan zijn ploegmaat Valtteri Bottas. In Duitsland zal hij azen op revanche.

Volg zondag 11 oktober de GP van de Eifel vanaf 13u50 op Tipik.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top