Blessure tijdens opwarming houdt Vargas van eerste basisplaats bij SK Deinze

Sport | Bij de aftrap van SK Deinze - Lierse Kempenzonen moesten de fans van de thuisploeg toch even fronsen toen ze het wedstrijdblad vergeleken met de effectieve opstelling. Op het veld was er namelijk geen sprake van Ronald Vargas, terwijl die wel als basispion aangekondigd stond op de fiche.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na twee minieme invalbeurten tegen RWDM (zes minuten) en Lommel SK (één minuut) had coach David Gevaert tegen het altijd stugge Lierse Kempenzonen een eerste basisplaats in gedachten voor Ronald Vargas. De Venezolaan moest voor de nodige creativiteit zorgen om het Liers blok te ontwrichten, maar tijdens de opwarming liep het (alweer) mis voor de blessuregevoelige Vargas.

De middenvelder liep een letsel aan de adductoren op en ligt wellicht enkele weken in de lappenmand. Al zal onderzoek de exacte ernst van de blessure nog wel moeten bepalen. Voor Gevaert was de last minute kwetsuur van Vargas een opdoffer. “Zaterdag hadden we nog drie kwartier geoefend op stilstaande fasen. Met Ronald Vargas in de actie", vertelde hij na de match bij Het Laatste Nieuws. "Die trainingsminuten mochten we in de prullenmand gooien. Dus vroeg ik om vrije trappen gewoon voor de kooi te gooien.”

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top