Niet te missen op tv (5 oktober – 11 oktober): van Kelly Clarkson tot de Libanese revolutie

Films | Nu de herfst op kruissnelheid komt, zitten we met z’n allen weer vaker voor de buis.

Door MF

Deel dit nieuws

De tv-zenders trekken alvast een blik nieuwe én vertrouwde programma’s open.

Dagelijkse talkshow met Kelly Clarkson

VIJF brengt ‘The Kelly Clarkson Show’, de populaire dagelijkse talkshow met de Grammy en Emmy Award-winnende zangeres Kelly Clarkson als presentatrice, vanaf 5 oktober naar Vlaanderen. ‘The Kelly Clarkson Show’ brengt live en virtuele interviews met gasten uit de film-, televisie- en muziekindustrie. In de eerste aflevering heeft Kelly meteen grote verrassingen: DJ Khaled & John Legend worden geïnterviewd en treden op.

Voor de allereerste keer krijgen fans de kans om op de eerste rij plaats te nemen in de show als virtueel publiek vanuit hun eigen zetel. Omwille van corona, weet u wel.

Kelly Clarkson zal het ook hebben over alledaagse herkenbare problemen. Haar show omvat haar ongefilterde kijk op het leven, gezin, kinderen, relaties, huwelijk en dingen die haar inspireren.

Bekijk ‘The Kelly Clarkson Show’ op maandag 5 oktober om 15u40 op VIJF of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Het wordt nóg ingewikkelder

2 gescheiden ouders, 1 huis, een lief en een Tinderdate (een opvallende gastrol voor Filip Peeters). Dat is de rode draad van het nieuwe seizoen van #hetisingewikkeld.

Lien (An Miller) en Peter (Ben Segers) leven nog steeds gescheiden in hetzelfde huis. Om de week woont de ene in de kelder, de andere in het huis met de kinderen.

Wanneer Charlotte, de nieuwe vriendin van Peter, steeds vaker komt slapen, is Lien dagelijks getuige van hoe Peter met Charlotte een tweede adem vindt. Lien voelt zich als enige single het buitenbeentje. Valerie (Lize Feryn) wil Lien dan ook zo snel mogelijk op Tinder …

Wanneer ook de zus van Lien met haar pasgeboren baby intrekt, gaan de poppen helemaal aan het dansen. Maar doet de baby oude herinneringen opleven en het ijs tussen Lien en Peter smelten? Eén ding is zeker: het wordt héél ingewikkeld.

Bekijk #hetisingewikkeld op dinsdag 6 oktober om 20u35 op VIER of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Word tijdreizen ooit mogelijk?

In het nieuwe seizoen van ‘How The Universe Works’ komen we weer een beetje meer te weten over het ontstaan van ons heelal en de talloze sterrenstelsels die het bevat. Het programma begint relatief dichtbij huis: met het bezoek van ruimtesonde Juno aan de mysterieuze gasreus Jupiter. Van welk materiaal is de kern van deze enorme planeet nu eigenlijk gemaakt?

In de tweede aflevering gaat het programma langs bij Mars om te kijken of het ooit mogelijk is om mensen naar de rode planeet te sturen.

Daarna is het tijd om de randen van het universum te ontdekken, hoewel wetenschappers nog steeds niet precies weten waar die liggen. Toch kunnen we met moderne technieken steeds meer te weten komen.

Bekijk ‘How The Universe Works’ op dinsdag 6 oktober om 21u30 op Discovery of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Herrijst de Libanese revolutie uit haar as?

Rudi Vranckx stuurde de afgelopen weken opnieuw een aantal van zijn ‘Nomaden’ op pad: jonge reporters die net als hij willen weten wat er in de wereld gebeurt en waarom. Deze keer kwamen ze onder meer terug met documentaires over kunstenaars in Cambodja en de erfenis van de Rode Khmer (17 oktober); en over de Verenigde Staten, die meer en meer verdeeld zijn (24 oktober). In ‘Revolutie uit de as’ (te zien op 10 oktober) trekken Nomaden Eugenie D’Hooghe en Robbe Vandegehuchte naar Libanon, enkele weken na de zware explosie in de haven.

Ze gaan op stap met enkele spilfiguren van de Oktoberrevolutie van 2019. Ze zijn getuige van bruut politiegeweld, maar ook van kameraadschap en hoopgevende politieke vernieuwing.

De ontploffing in de haven, die een groot deel van Beiroet in de as legde, kwam als een mokerslag. De revolutie leek even gesmoord, maar dat was buiten de Libanezen gerekend. “Je vecht of je vertrekt, dat zijn de enige opties”, zo vat Amin het samen.

Bekijk ‘Vranckx’ op zaterdag 10 oktober om 20u10 op Canvas of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top