Trekken de Jonge Rode Duivels de goede lijn door tegen Wales?

Beloften | Op vrijdag 9 oktober om 20u nemen de Jonge Rode Duivels het in Leuven op tegen Wales. Een overwinning tegen de Welshmen zou de beloften opnieuw een stap dichter bij het EK 2021 in Hongarije en Slovenië brengen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dat de nationale U21 alsmaar meer als de kweekvijver van de Rode Duivels wordt aanzien, blijkt uit de A-selecties van Sebastiaan Bornauw, Alexis Saelemaekers en Zinho Vanheusden. Daardoor moet bondscoach Jacky Mathijssen tegen Wales haast een volledig nieuwe defensie uit zijn hoed toveren. Na de verbluffende overwinning tegen de Duitse beloften (4-1) begin september blijft namelijk enkel linksachter Hannes Delcroix over. Aan Wout Faes, Rocky Bushiri en Maxime Busi om zich waardige vervangers te tonen.

Angstgegner Wales opzij zetten

Na de recente 6 op 6 tegen Duitsland, in 2017 nog EK-winnaar, hebben de Jonge Rode Duivels alles in eigen handen met nog drie wedstrijden voor de boeg. De eerstvolgende opdracht tegen het stugge Wales belooft echter geen hapklare brok te worden. De Welshmen smeerden de jonge Rode Duivels in de openingswedstrijd van de kwalificatiecampagne nog een nederlaag aan.

Zo lijken de Welshmen zich zowat ontpopt te hebben tot de Angstgegner van de Rode Duivels. Iedereen herinnert zich natuurlijk nog de 3-1 blamage in de kwarfinale op het EK 2016. Aan Mike Trésor Ndayishimiye (met twee goals uitblinker tegen Duitsland), Loïs Openda (met 4 doelpunten topschutter bij de U21) en co om dat schrikbeeld voor eens en voor altijd te verjagen.

Mits een overwinning lijkt de weg naar Hongarije en Slovenië wijd open te liggen, aangezien de negen groepswinnaars en de vijf beste nummers twee zich plaatsen voor de groepsfase. Enkel de vier groepswinnaars en de vier runner-ups plaatsen zich daarna voor het ingekorte EK dat tussen 31 mei en 6 juni in een knock-outsysteem afgewerkt wordt.

Volg België - Wales op vrijdag 9 oktober om 19u45 live op Proximus Sports 1, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top