Nieuw op Netflix deze week

Series | Weet je niet wat te kijken omdat je al je favoriete Netflixfilms en -series al hebt uitgekeken? Dan komt de streamingdienst zoals elke week met een verse lading kijkplezier. Deze films en series zijn de komende week niet te missen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Star Trek: Discovery (seizoen 3)

Goed nieuws voor de Trekkers! Vanaf vrijdag 16 oktober trekt Netflix het derde seizoen van 'Star Trek: Discovery' op gang. Heel veel is er nog niet geweten over het nieuwste seizoen, maar wel dat het zich afspeelt in de verste toekomst ooit, namelijk in de 32ste eeuw. Daarin staat de Federatie, die grotendeels ingestort is na 'The Burn', voor serieuze uitdagingen. Een nieuwe oorlog loert om de hoek en een in ongenade gevallen Starfleet-officier zou wel eens een doorslaggevende rol kunnen spelen... De serie pakt bovendien voor het eerst uit met een non-binair en transgender personage. Blu del Barrio zal in de huid van Adira kruipen, terwijl Ian Alexander de rol van Gray voor zijn rekening neemt.

'Star Trek: Discovery', seizoen 3 is vanaf 16 oktober te zien op Netflix.

The Trial of the Chicago 7

Voor de fans van het gelauwerde 'When They See Us' pakt Aaron Sorkin met 'The Trial of the Chicago 7' uit met een hartverscheurend, waargebeurd rechtbankdrama. De scenarist/regisseur heeft met onder meer 'The West Wing' en 'The Social Network' al heel wat op zijn actief, maar dit verhaal over een vreedzaam protest tegen de Vietnamoorlog dat eind de jaren '60 ontaardt in een gewelddadige aanvaring met de politie lag eigenlijk al sinds 2007 op de plank. Na de schrijversstaking een jaar later verdween het voor onbepaalde tijd ergens in een lade om nu opnieuw bovengehaald te worden. Een betere timing is moeilijk te bedenken met de Black Lives Matters-beweging en talloze burgerprotesten die de Verenigde Staten op hun grondvesten doen daveren. Bovendien kan Sorkin uitpakken met een topcast, met onder meer Eddie Redmayne, Joseph Gordon-Levitt en Sacha Baron Cohen (voor de verandering eens in een serieuze rol).

'The Trial of the Chicago 7' is vanaf 16 oktober te bekijken op Netflix.

Spider-Man: Into the Spider-Verse

Hoe komt het dat er niet één, maar meerdere Spider-Mans zijn? Wel, daarop biedt de animatiefilm van Bob Persichetti, Peter Ramsay en Rodney Rothman een antwoord. In 'Spider-Man: Into the Spider-Verse' maken we namelijk kennis met de tiener Miles Morales, die na de beet van een radioactieve spin in Spider-Man verandert. Hij leert de knepen van het vak van niemand minder dan Peter Parker, terwijl ook onder meer Spider-Man Noir van de partij is. Hoe dat komt? Wel, ze leven allen in parallelle universa, die door een gestoorde wetenschapper opengezet werden. Kunnen ze de krachten bundelen om de slechterik af te stoppen?

'Spider-Man: Into the Spider-Verse' is vanaf 18 oktober te bekijken op Netflix.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top