Fenomeen of verrassingsfactor? Mikautadze niet eerste 1B-spits die aan lopende band scoort bij debuut

Sport | Georges Mikautadze gooit hoge ogen bij zijn debuut in 1B. De jonge Fransmans scoorde in de eerste zes duels al twaalf keer en liet in drie duels een hattrick optekenen. Onwaarschijnlijke cijfers die hun gelijke niet kennen. Al is er wel een speler die enkele seizoenen geleden aardig in de buurt kwam. Maar hij viel na een bijna even sterke start wel van zijn sokkel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Youssoufou Niakaté scoorde in het seizoen 2018 - 2019 ook aan de lopende band bij zijn debuut in 1B. De aanvaller van Union scoorde 11x in acht wedstrijden en duwde tussenin ook nog even RSC Anderlecht uit de beker door een hattrick te scoren in het Astridpark. De Fransman leek op weg om alles en iedereen te verpulveren in de toenmalige Proximus League, maar na die eerste acht wedstrijden viel hij plots helemaal stil.

De tegenstanders begonnen zich meer te focussen op de kwaliteiten van Niakaté en de spits van Union deemsterde helemaal weg. In de twintig volgende wedstrijden van de competitie kon de aanvaller amper nog 2x scoren. Pas toen zijn team weer tegen andere tegenstanders aan de bak moch (Play-off 2), hervond hij zelf zijn topschuttersbenen. In de 10 duels tegen de eersteklassers scoorde Niakaté prompt weer 9x (plus vijf assists) waarna hij een lucratief contract tekende in Saoudi Arabië.

Afwachten of Mikautadze bij de tweede passage van de 1B-defensies ook het zwijgen wordt opgelegd. Of blijft de talentrijke Fransman wél goed bij schot en wordt hij wél een fenomeen waar we nog lang over zullen spreken?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top