Vandaag zaterdag 3 oktober begint de groepsfase van het Main Event van de Worlds 2020 op League of Legends. Na de onverwachte uitschakeling van MAD Lions en de nipte kwalificatie van LGD Gaming en Unicorns Of Love in de play-ins, is dit de grote start voor de teams die zich al meer dan een maand aan het voorbereiden waren. We ontleden samen met jou de verschillende poules om meer inzicht te krijgen over het vervolg van de competitie.

Groep A

G2 Esports

G2 is ongetwijfeld de grote Europese favoriet in dit toernooi. De ongelukkige finalisten van vorig jaar legden dit jaar echter een minder overtuigend parcours af. Jankos, de jungler, zal zijn spelniveau moeten opkrikken. We weten dat hij beter kan presteren rond zijn laners. Laten we niet vergeten dat hij vorig jaar door velen werd beschouwd als een van de beste spelers, misschien wel dé beste, op zijn positie.

© Colin Young-Wolff/Riot Games

Aarzelend en inconsequent in de twee splits, werden de ninja’s tijdens de play-offfases plots wakker. Ze veroverden vervolgens beide titels tegen Fnatic. Om daar in te slagen, keerde het team terug naar een speelstijl rond midlaner Caps. Geen enkele andere speler in de Europese competitie heeft tijdens het seizoen een dergelijk spelniveau kunnen aanhouden. Mechanisch bijna perfect en altijd ten dienste van zijn team, is de jonge speler ongetwijfeld een van de persoonlijkheden die op deze Worlds 2020 nauwlettend in de gaten moet worden gehouden.

We willen ook de prestaties van Wunder benadrukken die, wanneer hij zijn comfortpicks kan spelen, zoals zijn uitstekende Neeko, op een hoog niveau presteert.

Machi Esports

Na zeven jaar in de PCS (voorheen LMS) won Machi Esports dit jaar zijn eerste nationale titel. Het moet gezegd worden dat, met PSG Talon als opponent, de tegenstand kon tellen. De clasico binnen het kampioenschap van de eilanden is ook altijd spannend. Beide teams wonnen namelijk allebei acht onderlinge confrontaties

Over het geheel genomen blijft het niveau van Machi Esports echter zwak in vergelijking met het gemiddelde niveau van de competitie. Om uit deze groepsfase te kunnen komen, zal de Taiwanese organisatie moeten rekenen op zijn midlaner, Chen “M1ssion” Hsiao-Hsien, momenteel een van de sterkste spelers in de regionale competitie.

Vaak draaien Machi’s composities om deze speler heen, waarbij zijn midlaner vaak opteert voor hyper-carrys zoals Azir of Zoé. Toch is de kans klein dat dit team zich kwalificeert voor de volgende ronde.

Suning

Na een derde plaats in het reguliere seizoen moest Suning door de regionale eindfase geraken om zijn plaats op deze Worlds veilig te stellen. Door Peanut en LGD Gaming (dat zich via de play-ins ook kwalificeerde voor de groepsfase; nvdr) te verpletteren in een eenrichtingsfinale, hebben de Chinezen hun ticket voor de competitie zeker verdiend.

In termen van gameplay heeft het team echter een heel andere speelstijl dan zijn landgenoten. Hoewel de LPL internationaal bekend staat om zijn fights level 1 en zeer agressieve moves aan het begin van de wedstrijd, gaat Suning helemaal anders te werk. Het team start gewoonlijk passief, en wacht op de mid en late-game van het spel om te profiteren van mogelijke fouten bij de tegenstander.

Een tweesnijdende speelstijl dus, want die moet voortdurend worden aangepast. Gebruikmaken van de fouten van de tegenstander zonder hun ritme op te leggen in een spel kan ze zuur opbreken tegen teams als G2, dat bekend staat om het forceren van fights en om het opleggen van een hoog ritme aan het begin van het spel. In dat scenario is het belangrijk voor Suning om de voorsprong terug te verkrijgen zonder te vertrouwen op een fout van de tegenstander.

Team Liquid

Het team kwalificeerde zich via de play-ins en dat hadden we wel verwacht. Het moet gezegd worden dat het team sinds het enigszins chaotische lentesegment weer wat vaart heeft gekregen. Sommigen zullen zeggen dat de Liquid-spelers tijd nodig hadden om na het vertrek van Doublelift naar TSM opnieuw een hechte groep te creëren. Wat zeker is, is dat Team Liquid sinds die periode een aantal overtuigende elementen heeft. Tactical, de nieuwe AD Carry, werd uitgeroepen tot Rookie Of The Year.

© David Lee/Riot Games

En hij is niet de enige speler waar het Amerikaanse team op zal kunnen rekenen. De Koreaanse toplaner Jung “Impact” Eon-yeong heeft goed gepresteerd en verdient het om in de schijnwerpers te staan. Hij kan drie tegenspelers aan de praat houden en hij is in staat om te spelen met picks waardoor hij een deel van het vijandige team kan uitschakelen, maar hij kan ook kolossale schade toebrengen met Mordekaiser en Shen. Met winstpercentages van respectievelijk 80% en 83,3% zal de tegenpartij hem ongetwijfeld graag beroven van deze kampioenen met wie hij wonderen kan verrichten.

Broxah lijkt eindelijk zijn plaats te hebben gevonden in zijn nieuwe team na zijn overstap van Fnatic naar Liquid. Hij slaagt erin zijn ritme op te leggen wanneer dat nodig is.

Groep B

DAMWON Gaming

Na eindwinst op de Summer Split staat de Koreaanse seed 1 aan de start met één duidelijk doel voor ogen: het winnen van de titel. Opgelet, we hebben het hier over een van de favorieten. Met Jang “Nuguri” Ha-gwon en Heo “Showmaker” Su, twee spelers waarvan de mechanische capaciteiten bekend zijn, heeft het team verschillende troeven in handen om zijn doel te bereiken.

© Riot

Nuguri wordt beschouwd als de beste Jayce-speler ter wereld (hij verloor geen enkele manche met deze kampioen; nvdr). Hij aarzelt niet om zijn favoriete kampioen te gebruiken, zelfs als hij geen idee heeft welke kampioen zijn rechtstreekse tegenstander kiest. Driekwart van de tijd neemt hij een gemiddelde voorsprong van 1034 golds op zijn tegenstander in de eerste 15 minuten, waardoor hij gebruik kan maken van een CS-voordeel of een eerste first blood waaraan hij 25% van de tijd deelneemt.

De midlaner Showmaker maakte gebruik van de Summer Split om een uitzonderlijke prestatie te leveren, waarbij hij zijn tegenstanders voortdurend onder druk bleef zetten. Tegenover hem zal een positioneringsfout zeker leiden tot je dood of tot een flash-out. Er staat ons dus een prachtig spektakel te wachten.

Rogue

We gaan niet liegen. Rogue zit duidelijk in de groep die elk Westers team vreesde. Als je dat combineert met het ingewikkelde parcours dat het team dit seizoen heeft afgelegd, is er weinig kans dat Rogue deze groep des doods zal overleven. Het team heeft duidelijk een spel ontwikkeld dat onder zijn capaciteiten, die we met momenten hebben kunnen opmerken, ligt.

De instabiliteit van Finn “Finn” Wiestål vormt grote zorgen voor het team. De Zweedse toplaner vertoonde een voor het team nogal problematische onregelmatigheid gedurende de hele split. Hij wordt verondersteld in staat te zijn om te zorgen voor een lategame met picks zoals Gangplank, met wie hij gewend is te spelen (tien keer tijdens de split; nvdr), maar hij is er niet altijd in geslaagd om te voldoen aan de verwachtingen van het team. Het is het vermelden waard dat van de tien wedstrijden die hij met de piraat speelde, hij een winrate van maar net 50% behaalde.

Op de botlane maakt de Fransman Steven “Hans Sama” Liv na een afwezigheid van drie jaar zijn grote comeback op de Worlds. Het moet gezegd worden dat de ADC, ondanks zijn niveau, nooit in staat is geweest om de passende schoen te vinden in termen van meta. De AD carrys komen echter steeds meer terug, zoals we konden zien met de verschijning van kampioen Aphelios. Hans toonde toen een indrukwekkende kennis van de kampioen. We hopen dat het team in staat zal zijn om een dynamiek te vinden waardoor het het beste in zichzelf naar boven zal halen.

PSG Talon

Hoewel PSG Talon in de play-infase meer dan overtuigde, benaderde het team deze Worlds in een heel bijzondere context. Nauwelijks opgericht in juni als onderdeel van een rebranding, moest de organisatie die gebaseerd is in Hong Kong (seed 3 van de PCS achter J-Team en ahq eSports) zich volledig herschikken als gevolg van de Covid-19-gezondheidscrisis, met grote veranderingen in de midlane en op de jungler-positie.

Zo kwamen twee spelers van ahq eSports op het laatste moment bij PSG, met name Uniboy (die Tank vervangt) en Kongyue (die River vervangt). Door de kortere voorbereidingstijd in vergelijking met andere teams was de prestatie van PSG Talon in de play-ins des te indrukwekkender. Het team eindigde met vier overwinningen en één nederlaag en toonde, zowel op individueel als collectief vlak, dat de basis meer dan goed is.

Het team was vooral indrukwekkend in de rotaties, met een zeer goede reactie bij het innemen van doelen en met een formidabele controle gedurende teamfights. Met een line-up die talent en ervaring mixt, zou PSG Talon wel eens een geweldige kaart in handen kunnen hebben. Maar om door te stoten zal hun niveau vergelijkbaar moeten zijn aan het niveau dat ze in de play-ins lieten optekenen.

JD Gaming

JD Gaming is een team dat in deze Worlds zeer nauwlettend in de gaten moet worden gehouden. Het is een serieuze kandidaat om de eerste plaats in groep B te veroveren. Na een zeer solide 2020-seizoen, neemt de LPL seed 2 deel aan zijn eerste wereldkampioenschap met een team dat zijn ambities waarmaakt.

De Chinese organisatie kan rekenen op een van de meest prominente toplaners van het moment, Zoom, met de beste KDA onder de toplaners van de LPL. Op de jungle wordt hij gesteund door niemand minder dan de regerende MVP van de Spring Split, Kanavi, die ook indrukwekkende stats liet optekenen (gemiddeld 3.44 kills en 7.21 assists gedurende de Summer Split).

Met misschien wel een van de beste botlanes van het moment, bestaande uit LokeN en LvMao, zou JD’s enige schijnbare zwakte kunnen komen uit de mid lane met Yagao, die zich, zonder indrukwekkend te zijn, echter staande zou moeten kunnen houden tegenover de wereldtop.

Groep C

Fnatic

Dit team is, net als zijn spelers, natuurlijk bekend bij elke League of Legends-liefhebber. Na een meer dan ingewikkeld regulier seizoen, slaagden de partners van Rekkles erin om de lat in de play-offs hoger te leggen vooraleer ze opnieuw instortten tegen G2 Esports. De geschiedenis herhaalt zich. Het goede nieuws is dat Fnatic zijn nemesis waarschijnlijk niet snel zal tegenkomen. De teams in groep C zijn echter niet te onderschatten, maar Bwipo & co hebben wel wat troeven in handen!

© Colin Young-Wolff/Riot Games

Selfmade is de eerste troef van dit team. Hij is zeker een van, zo niet dé meest getalenteerde Europese jungler. Zelfs in de moeilijkste momenten van het reguliere seizoen was hij een van de weinige spelers die de inzinking binnen het Fnatic-collectief overleefde. Wat hem zo sterk maakt is zijn grote veelzijdigheid. Of dat nu met Hecarim, Graves of Sett gebeurt, hij vindt altijd een manier om indruk te maken.

Het andere sterke punt van deze formatie is de botlane. Hoewel het duo RekklesHylissang soms onregelmatig is, zijn beide altijd in staat om efficiënt te werk te gaan als het tijd is voor de schermutselingen in het midden van de wedstrijd. De Bulgaarse support is zeker de echte X-factor in dit team, en als hij zin krijgt om de gevechten op gang te brengen, zou hij zijn team heel ver kunnen brengen in de competitie.

De twee grote onbekenden bij Fnatic acteren op de bovenste en middelste lane. De vorm van Bwipo verbeterde tijdens de play-offs van het zomersegment na een lange periode waarin zijn spelniveau pijn aan de ogen deed. Nemesis, van zijn kant, hoewel nooit een slechte speler, zal het waarschijnlijk moeilijk krijgen om te concurreren met de andere grote namen die hij zal tegenkomen in de competitie.

Gen.G

Als favoriet van de groep presenteren de Koreanen zich met misschien wel een van de beste midlaners ter wereld, namelijk BDD. Dankzij zijn hoofdrolspeler heeft Gen.G dit seizoen mooie dingen laten zien. Ze eindigden als derde in de LCK zomerplay-offs alvorens als eerste te eindigen in de regionale kwalificaties met een droge 3-0-overwinning tegen T1. De BDD-teamgenoten hebben misschien niet alleen vrienden gemaakt in het Westen, gezien de uitstraling die Faker en zijn team in die regio’s hebben. De titel van favoriet in groep C is terecht. Ze hebben veel te bieden.

BDD is natuurlijk de grootste troef van het team, hij is bijvoorbeeld één van Azir’s beste spelers ter wereld. Zijn veelzijdigheid stelt hem in staat om met vele kampioenen te spelen, wat veel strategische mogelijkheden biedt voor zijn team.

De botlane heeft een ongelooflijke synergie en dat is normaal als je weet dat Ruler en Life elkaar al sinds 2018 kennen en samenspelen. Aan deze goede verstandhouding moeten we natuurlijk de ervaring van de Koreaanse ADC toevoegen, die in 2017 reeds het WK League Of Legends met Samsung Galaxy won. Misschien is de enige zwakte van deze twee spelers het gebrek aan veelzijdigheid bij Ruler, want hij heeft in 2020 nog nooit iets anders gekozen dan sluipschutters. Als je de kampioenen met wie hij speelt vergelijkt met die van een Perkz of zelfs van een Rekkles, dan biedt hij veel minder tactische oplossingen voor zijn team.

Op de jungle kan Gen.G. rekenen op Clid, die een groot deel van zijn roem vergaard heeft gedurende zijn passage bij SK T1 en zijn acties met Lee Sin. Hij heeft zich nu opengesteld voor andere helden, ook al heeft hij de laatste tijd met weinig kampioenen gespeeld die zich kunnen verzetten of die in staat zijn om gevechten te beginnen. Het is inderdaad vrij zeldzaam om hem bijvoorbeeld met Hecarim of Trundle te zien spelen. Maar gezien zijn talent zal hij waarschijnlijk gebruik hebben gemaakt van de bootcamp in Shanghai om een paar verrassingen te voorzien voor zijn directe tegenstanders.

TSM

Als verrassende kampioen van het laatste zomersegment aan Amerikaanse zijde toonden de partners van Bjergsen hun karakter door de hele loser bracket te doorlopen en door twee keer te winnen na een vijfde map in de halve finale en de finale. Hoewel de Amerikaanse LCS-teams dit jaar misschien niet echt de League of Legends-scene in de picture hebben gezet, mogen de veteranen die deel uitmaken van TSM niet worden onderschat. Dit jaar heeft het team een aantal belangrijke sterke punten die net zo snel in zwakke punten kunnen veranderen.

Bjergsen lijkt in een andere wereld te spelen bij TSM. Nog meer dan vroeger speelde hij een beslissende rol in het avontuur van zijn team tijdens de play-offs in het zomersegment. Dit sterke punt kan echter snel veranderen in een zwak punt voor TSM op dit wereldkampioenschap. Als de tegenstanders van TSM besluiten om de kampioenen van de Deeense speler, zoals Zilean of Twisted Fate, als doelwit te nemen, kan het hele Amerikaanse team eronder lijden. Maar Bjergsen is niet de enige veteraan in deze formatie. Doublelift, die nog moet schitteren in deze internationale competitie, zal zijn critici zeker het zwijgen willen opleggen.

© Riot Games

Wat betreft de jungle zal Spica waarschijnlijk wat lijden tegenover de andere junglers in het toernooi. Zijn onervarenheid (dit is zijn eerste wereldkampioenschap; nvdr) zal Reginald‘s team waarschijnlijk duur komen te staan. Omdat hij nooit eerder aan een internationale competitie deelnam en ook geen andere tegenstanders dan Amerikaanse teams onder ogen heeft gezien, zou de sprong in het grote bad brutaal kunnen worden. Broken Blade heeft, hoewel hij in andere divisies dan de LCS heeft gespeeld, ook nooit aan een officieel internationaal toernooi deelgenomen.

Hopelijk worden deze twee spelers goed begeleid door de andere veteranen binnen het team om het Noord-Amerikaanse publiek te eren die, bij afwezigheid van Cloud9 dit jaar, achter blijven zonder hun team dat meestal top is op internationaal niveau.

LGD Gaming

Het is een understatement om te zeggen dat het Chinese team zeer dicht bij een ramp kwam tijdens de play-offs. Door slechts één van die vier wedstrijden te winnen, eindigden Peanut en co als voorlaatste in hun groep. Dit jaar kwamen echter drie van de vier teams in elke groep in aanmerking voor de play-ins. Waarschijnlijk verlamd door angst miste het Chinese team volledig zijn start van de competitie vooraleer het dat goed maakte toen de BO5’s begonnen. Dit wedstrijdformat geeft veel minder ruimte voor geluk, en veel meer ruimte voor een strategie die zich in de loop van de wedstrijden ontwikkelt. Aanpassing is de sleutel tot succes, en dat hebben Chinezen laten zien.

Terwijl de hoofdrolspelers van het team, ADC Kramer en midlaner Xiye, afwezig leken in de eerste paar wedstrijden, herpakten ze zich in de beslissende wedstrijden. Ze werden goed geholpen door support Mark en jungler Peanut die veel doortastender bleken te zijn. Langx, aan de andere kant, hield zijn goede niveau vast. Het Chinese team heeft in zijn geheel een nieuwe stap gezet.

Het lijkt echter moeilijk te vergeten wat er aan het begin van dit wereldkampioenschap is gebeurd en nu deze nieuwe groepsfase begint, zullen de teamgenoten van Kramer moeten leren hoe ze beter met de BO1’s kunnen omgaan. Als LGD erin slaagt deze zwakte te overwinnen, zouden ze heel goed de rol van onruststoker kunnen spelen in groep C. Afhankelijk van de vorm van Fnatic en TSM kan de Chinese club zelfs gaan dromen over de kwalificatie.

Groep D

Flyquest

Uit deze groep komen zal voor de Amerikanen heel moeilijk zijn, omdat de teams in deze groep zo indrukwekkend zijn. Met de Chinese en de Koreaanse seed 1, zullen Santorin en zijn teamgenoten meer dan waarschijnlijk heel wat werk hebben tegen de twee teams die duidelijk voor de titel gaan. Hoewel Flyquest dit jaar aan de andere kant van de Atlantische Oceaan een aantal mooie prestaties heeft geleverd, lijkt het niveauverschil tussen de LCS en LCK of LPL aanzienlijk. Het zou een wonder zijn als de Noord-Amerikanen doorstoten.

PowerOfEvil is duidelijk de meest beslissende speler in dit team. Hij slaagde er vaak in om de leiding te nemen tegen zijn directe tegenstanders in de LCS. Om dit laatste verder te accentueren, kon hij rekenen op Santorin, die na vele tegenslagen eindelijk terugkeert naar de Worlds. Deze laatste weet vaak druk te zetten waar het pijn doet, vooral met zijn Volibear. Hij lijkt een zeer interessante verstandhouding te hebben ontwikkeld met de Duitse midlaner, die zeer bekend is met zijn magiërs en die het verschil zou kunnen maken tijdens de pittige gevechten, vooral met zijn Orianna.

De andere belangrijke speler in deze formatie is niemand minder dan Ignar, de Koreaanse support van Flyquest. Hij heeft een grotere beheersing van schermutselingen en mid-game gevechten in het team gebracht. De speler lijkt Wildturtle ook te hebben geholpen om na een lange en gecompliceerde periode weer op het goede spoor te komen. Ook al is hij soms nog te passief, hij maakt minder positioneringsfouten dan voorheen. Solo is het laatste lid van het team. Als we ervoor gekozen hebben om hem als laatste te bespreken, dan is dat omdat hij degene is die de minste impact heeft op de prestaties van zijn team.

Flyquest is niet echt een team dat indruk maakt, maar wat de Amerikanen doen, doen ze meestal goed. Ook al was de loting hen niet goed gezind, met de groepswedstrijden die in BO1 worden gespeeld, kan er snel een verrassing komen.

Top Esports

Als seed nummer één van China won het team onlangs de play-offs van de LPL-zomersplit. Laten we niet rond de pot draaien, dit team komt om de competitie te winnen en om de hegemonie te behouden die China geleidelijk aan lijkt te hebben gevestigd over het WK League Of Legends. Het minste wat we kunnen zeggen is dat deze club genoeg talent heeft om aan zijn eisen te voldoen. Op bijna elke positie zijn de spelers in staat om het verschil te maken. Er is echter iemand die zich onderscheidt van de rest en dat is niemand minder dan Knight. Tijdens het reguliere seizoen behaalde hij maar liefst 28 solo-kills, wat een bewijs is van zijn spelniveau. En het ergste voor zijn tegenstanders is dat het moeilijk is om zich op één of twee kampioenen, met wie hij uitblinkt, te richten. Ook al heeft hij een voorkeur voor helden als Zoe of Syndra, hij heeft gedurende het hele seizoen met maar liefst 28 verschillende karakters gespeeld.

Hij is niet eens de enige bedreiging die Top Esports biedt. Voormalig wereldkampioen Jackey Love, gekroond in 2018 met Invictus Gaming, is een formidabel wapen. Hij kan elke ADC spelen, zijn enige zwakte is dat hij alleen met sluipschutters speelt en nog nooit een andere speelstijl heeft ontwikkeld. Dit kan lastig zijn voor de tactiek van de Chinese club. Hij maakt het echter goed met zijn nogal agressieve speelstijl, die wordt gecompenseerd door de resistente helden en de mogelijkheid om schermutselingen te vertragen die door support Yuyanija worden gespeeld. Deze laatste is immers voorstander van de keuzes die de mogelijkheid geven om zijn verschillende carrys zo goed mogelijk te beschermen. Deze speler heeft een enorme vooruitgang geboekt. Hij sloot zich pas aan het begin van het jaar aan bij de LPL, hoewel hij sinds 2016 in het Chinese wedstrijdcircuit zit. Een van de andere goudklompjes van Top Esports is Karsa. De speler die de beste dagen van RNG meemaakte is, ondanks enkele teleurstellingen op het wereldkampioenschap in 2018 en 2019, weer in topvorm. Hij is ook een specialist van Lee Sin, ook al stelt hij zich steeds meer open voor vele andere kampioenen.

DRX

Dit nieuwe team aan Koreaanse zijde is dit jaar consistent geweest wat betreft de prestaties. Na een derde plaats in de voorjaarssplit en een tweede plaats in het zomersegment kan dit team onder leiding van een veteraan uit de Koreaanse scene, namelijk Deft, hoog mikken in deze competitie. Met uitzondering van de ADC en Chovy, die op de midlane speelt en jaren voor Griffin uitkwam, zijn de andere spelers in het team jonger en hebben ze niet zo’n indrukwekkend palmares als hun partners. Maar ze zijn wel getalenteerd.

Pyosik, bijvoorbeeld, wachtte tot 2020 om zijn avontuur op het professionele circuit te beginnen. Hij speelt in de jungle en lijkt kampioenen als Lee Sin, Olaf en Sejuani te waarderen. Het is jammer dat deze kampioenen niet echt in de huidige meta zitten, ook al is Lee Sin een held die op elk moment op de voorgrond kan treden. Doran en Keria hebben daarentegen wat meer ervaring. De eerste speelt, na een split te hebben afgewerkt met Griffin en die te zijn verloren in de finale van SKT T1, sinds het begin van dit jaar voor DRX. Hij houdt ervan om met kampioenen te spelen zoals Kennen of Aatrox. Voor de tweede is het spelen met een van de beste ADC’s van de wereld een al niet te verwaarlozen pluspunt. Om de ongelofelijke speler die Deft is zo goed mogelijk te beschermen, aarzelt hij niet om met helden te spelen die veerkrachtig zijn, maar die ook in staat zijn om schermutselingen te initiëren, waardoor je hem misschien met Braum, Thresh of Nautilus aan het werk zal zien.

Deft jaagt al jaren op een ultieme kroon. Gezien de krachten die dit jaar aanwezig zijn, zal het voor DRX moeilijk zijn om zich tot wereldkampioen te kronen. Maar het vermogen van de Koreaanse spelers om zich op de grote momenten te bewijzen, mag niet worden onderschat.

Unicorns Of Love

Als er één team is dat voor sensatie zorgde in de play-ins van dit League of Legends-wereldkampioenschap, dan is het Unicorns Of Love. Het scheelde niets of het LCL-team had de eerste plaats in zijn groep opgeëist en zou direct naar het hoofdevenement mogen. De twee spelers die zich in het begin van de competitie lieten opmerken, waren jungler AHaHaCiK en midlaner Nomanz.

© Riot Games

De eerste lijkt vooral Nidalee en Graves te waarderen, kampioenen die de jungle kunnen ontruimen en de vijandelijke jungle vrij gemakkelijk kunnen binnendringen. Nomanz heeft van zijn kant niet meer dan twee keer een kampioen gebruikt in deze vroege competitie, hij koos in acht wedstrijden voor zeven verschillende helden. BOSS bevestigde dan weer zijn voorkeur voor de splitpush met Wukong en Camille. Hij lijkt ook de Renekton-pick te waarderen die weinig ongunstige confrontaties op de toplane heeft.

Aan de botlane kant, heeft Gadget reeds van zich laten horen met AP magiërs zoals Ziggs, Swain of Orianna. Door deze veelzijdigheid kan hij zijn tegenstander voor de gek houden over welke kampioenen er op de midlane worden ingezet. En SaNTaS is een van de enige supports die op dit moment vaak voor Alistar kiest, maar het moet worden gezegd dat gezien de resultaten die het team heeft behaald, die keuze vrij goed werkt.

Unicorns Of Love heeft een zeer moeilijke groep geloot. Met Top Esports en DRX zal het vrij moeilijk zijn om de kwartfinales te bereiken. Flyquest kunnen ze echter te baas. Om te hopen op meer zullen ze de Aziatische teams moeten verrassen en feilloos moeten zijn van begin tot eind!

Copyright afbeelding: Riot Games