Steven Spielberg en Hillary Clinton werken aan een serie over het vrouwenstemrecht

Series | De voormalige presidentskandidate Hillary Clinton heeft de handen in elkaar geslagen met Hollywood-icoon Steven Spielberg om 'The Woman's Hour' te produceren, een tv-serie die zal inzoomen op de suffragettebeweging van het begin van de twintigste eeuw.

Door Pickx

Deel dit nieuws

We kennen haar als advocate, senator, minister van Buitenlandse Zaken, first lady en vooral als voormalig presidentskandidaat, maar Hillary Clinton mag binnenkort ook de functie van producer vermelden op haar uitgebreide CV.

De voormalige first lady van de Verenigde Staten is namelijk momenteel druk in de weer met de productie van de anthologieserie 'The Woman's Hour' over de strijd voor stemrecht voor vrouwen. De reeks is een verfilming van het boek van Elaine Weiss getiteld 'The Woman's Hour: The Great Fight to Win the Vote'.

Het eerste seizoen focust op de strijd van de suffragettes, de vrouwen die zich op de barricaden hijsten om stemrecht te krijgen. Iets wat ze in 1919 bereikten dankzij de ratificatie van het 19de amendement van de grondwet. Ieder seizoen zal inzoomen op de persoonlijkheden die de geschiedenis hebben veranderd en waarvan we de vruchten vandaag de dag nog steeds plukken.

Een prestigieuze samenwerking met Steven Spielberg

Om de serie op het scherm te krijgen heeft Hillary Clinton een samenwerking afgesloten met Amblin Television, de productiemaatschappij van de beroemde regisseur Steven Spielberg, en met Warner Bros. Television. Volgens Variety was het Clinton zelf die het project aan Spielberg voorstelde, nadat Weiss haar de parallellen had getoond tussen de suffragettebeweging en de presidentsverkiezingen van 2016 tussen Clinton en Donald Trump.

De serie zal in eerste instantie vertoond worden op het Amerikaanse The CW. Of en wanneer de reeks eventueel bij ons te zien zal zijn, is momenteel nog niet geweten. Ook de lanceringsdatum blijft een geheim.

Enkele dagen geleden kwam Clinton nog met haar eerste podcast 'You and Me both with Hillary Clinton" op de proppen, waarin ze gesprekken voert over onderwerpen die volgens haar te weining aangekaart worden in het publieke debat.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top